2012. nov 10.

F1 Hamilton az első futamgyőztes lenne az új kihívásokat és új lehetőségeket tartogató Austinban

írta: FormaNet
F1 Hamilton az első futamgyőztes lenne az új kihívásokat és új lehetőségeket tartogató Austinban

A McLaren Mercedesnek két versenye maradt arra, hogy a konstruktőri pontversenyben visszaszerezze sokáig elfoglalt második helyét a Scuderia Ferraritól. Amióta a királykategória elhagyta az európai helyszíneket, a wokingi gárda mellől valahogy a szerencse is elpártolt, hiszen az utóbbi öt futamon kétszer - nagy valószínűséggel - a győzelmet veszítették el Lewis Hamilton kiesésével, illetve Jenson Button sem tudott értékes pontokat szállítani az ütközés miatt, számára nagyon korán véget érő Koreai Nagydíjon. A sok balszerencse után most egy tökéletes hétvégében reménykednek a pilóták, és Hamilton abban bízik, hogy ő lehet az első austini futamgyőztes.

jenson button - lewis hamilton.JPG  

Lewis Hamilton 2007-ben debütált a szériában, így volt alkalma részt venni a legutóbbi USA GP-n, Indianapolisban. A brit újonc akkor a pole pozícióból rajtolhatott csapattársa, Fernando Alonso mellől, valamint a két ferraris rivális, Felipe Massa és Kimi Räikkönen előtt, majd a verseny 73 köréből 66-ot az élen autózva végül másfél másodperccel spanyol csapattársa előtt, elsőként szelte át a célvonalat. A dobogó harmadik fokára Massa állhatott fel. A brit bajnok természetesen szeretné folytatni amerikai sikertörténetét, és abban bízik, hogy ő lehet Austin első futamgyőztese.

„Őrületes dolog arra gondolni, hogy a legutóbbi Egyesült Államok Nagydíja öt évvel ezelőtt volt! Ez egy olyan verseny, amire úgy emlékszem, mintha csak tegnap lett volna – az idegfeszítő várakozás, hiszen első alkalommal vezettem az Indianapolis Speedwayen, több ezer rajongó előtt, egy fantasztikus autóval, amely lehetővé tette számomra, hogy egy héten belül második győzelmemet szerezzem meg.  Számomra ezek hihetetlenül izgalmas pillanatok voltak. Be kell valljam, én teljesen biztos voltam abban, hogy visszatérünk az Államokba. Ez egy fantasztikus ország, és a sportunk valóban megérdemli, hogy itt legyen. Azt hiszem, a Circuit of the Americas lehet az a hely, ami a modern Formula-1 otthona lehet. Még csak szimulátoron vezettem rajta, de szerintem ez egy olyan pálya lesz, amit a versenyzők kedvelni fognak, és ami szoros csatákat hoz majd, így a rajongók is hamar meg fogják szeretni. Ez egy új pálya, új kihívás, új lehetőség. Szeretném ha én lehetnék a Circuit of The Americas első futamgyőztese.”

000 facebook_banner.jpg

Jenson Button az új pályák kihívásairól, és az austini versenypálya egyes elemeiről beszélt, és persze csapattársához hasonlóan alig várja, hogy megismerkedjen az új helyszínnel.

„Mindig érdekes kihívás egy új pályára látogatni. Nagyon eltérő megközelítést alkalmazunk attól, amit a már ismert pályáknál – a csütörtöki pályabejárás, és az első körök a felfedezésről szólnak, és a sok különböző forrásból begyűjtött információk megértéséről annak érdekében, hogy teljes képet kapj arról, hogy mi szükséges ahhoz, hogy a legtöbbet kihozd magadból. Papíron a pálya úgy néz ki, mintha egy kicsit mindenből lenne itt. Olyan ismerős elemeket lehet felfedezni, mint Silverstone-ból a Maggotts / Becketts kombináció, vagy az Istanbul Park 8-as kanyarjának fordítottja, és mintha felfedeznék benne némi hockenheimi stadion részt is. Hogy ezeknek az elemeknek az egyvelege mennyire lesz jó, az még a jövő zenéje, de van pár hosszú egyenes, amik szűk a kanyarokban végződnek, és ez legalább lehetőséget nyújt az előzéshez. Azt hiszem, fantasztikus hétvége előtt állunk, és tényleg alig várom, hogy ott legyünk, megnézzem a várost, az embereket és a pályát. Szerintem ragyogó lesz”- mondta Button a csapat futamelőzetesében. 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 mclaren austin lewis hamilton jenson button amerikai nagydíj formula-1