2012. nov 13.

F1 Eladó a HRT - A spanyol befektető eddig látott üzletet a csapatban

írta: FormaNet
F1 Eladó a HRT - A spanyol befektető eddig látott üzletet a csapatban

A Formula-1 első spanyol istállója a HRT a hírek szerint ismét tulajdonost cserél. A napokban az alakulat jelenlegi tulajdonosai bejelentették, hogy eladó a HRT.

Eladó a HRT.jpg

A spanyol befektetési társaság, a Thesan Capital tavaly júliusban vásárolta meg az istállót egykori tulajdonosától, Jose Ramon Carabantétől, és nagy ambíciókkal kezdtek hozzá a munkához. Az állandóan pénzügyi gondokkal küzdő alakulat akkor némi lélegzetvételhez jutott, ám azt már akkor is sejteni lehetett, hogy a spanyol befektető nem tervezi hosszú távra a jelenlétét a száguldó cirkuszban. A FormaNet Magazin erről 2011 nyarán így írt.

Az istálló a több pénz, és a nagyobb lehetőségek ellenére sem tudott elmozdulni a holtpontról, és jelenleg is a rajtrács legutolsó helyét foglalja el. Idén az alakulat már az új gyárban, Madrid közelében kezdte meg a munkát, ám igen valószínű, hogy a tőkeinjekció csak a jobb eladási pozíciót szolgálta.

Az Autosport úgy értesült, hogy már vevő is van, egy közel-keleti székhelyű társaság érdeklődik az istálló iránt, sőt az elmúlt hónapban konkrét tárgyalások is elkezdődtek az adás-vételről.

A Thesan hétfőn nyilatkozatban erősítette meg, hogy eljött az idő a tulajdonosváltásra, mely elősegítheti a csapat fejlődését, és előrelépését.

000 facebook_banner.jpg

„A HRT Formula 1 Team jelenlegi tulajdonosa a TC II S.a.rl szeretné megerősíteni, hogy jelenleg megbeszéléseket folytat néhány érdeklődő csoporttal, a csapat megvásárlásáról. A HRT F1 Team jelenlegi vezetése reméli, hogy az eladás az elkövetkező hetekben létrejön, melynek köszönhetően a csapat fejlődése folytatódhat, melyhez referenciául szolgálhatnak azok a fontos eredmények, melyeket a csapat a 2012-es szezonban elért.”

„A HRT F1 Team azt reméli, hogy az új tulajdonos nevét az elkövetkező hetekben nyilvánosságra hozhatja.”

„Hisszük, hogy elérkezett a pillanat, amikor az új befektetőnek átengedve a csapatot a HRT F1 Team megérkezhet végre.Nagyon büszkék vagyunk az egész csapat által elvégzett munkára, és a sportban elért kiváló fejlődésre, de a csapat számára eljött az idő a fejlődésre, egy új pénzügyi háttér nyomán. Meggyőződésünk, hogy a csapatban hatalmas potenciál van a sport iránt, és az új befektető megjelenése ennek nagy lökést ad majd” – állt a HRT jelenlegi tulajdonosának közleményében.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma1 formula1 hrt thesan