2012. nov 13.

F1 Schumacher: Minden győzelem, világbajnoki cím, és mélypont örök emlék marad

írta: FormaNet
F1 Schumacher: Minden győzelem, világbajnoki cím, és mélypont örök emlék marad

A szezon végén végleg szögre akasztja bukósisakját a Formula-1 örökérvényű legendája, Michael Schumacher.  A száguldó cirkusz ikonját sokan az egekig magasztalták, sokan kritizálták pályafutása alatt.  Mint mindenkit, lehet őt is szeretni és nem szeretni, egy azonban bizonyos, tehetsége és eredményei elismerésre méltóak.

michael schumacher_2.JPG  

A hazájában a legnagyobb ikonnak számító német klasszis most már hivatalosan is a "sport legendáinak” népes táborát erősíti.  Miután a szombati Német Sportsajtó Gálán neki ítélték ezt a nemes címet Frankfurtban. A legenda országában 2007 óta a német újságírók minden évben ezen elismeréssel jutalmazzák a sport legnagyobb alakjait.

 „Természetesen különös megtiszteltetés egy ilyen díj "- mondta el érzéseit Schumacher.

„Örülök, hogy mindezt átélhettem, hisz a legtöbben halálukat követően kerülnek csak a legjobbak körébe. Különös érzés és örök élmény a mai este.”

Később a karrierjét is értékelte Schumacher: „Minden győzelem, világbajnoki cím és mélypont örök emlék marad. Korábban sokszor éltem át, milyen érzés a csúcson vagy épp a gödörben. Az elmúlt három év alatt meg kellett tanulnom újra, milyen érzés veszíteni.  A Mercedesszel való visszatérésem nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Nem tudtuk valóra váltani álmainkat. Futamot akartunk nyerni és a világbajnoki címért harcolni. Ezen célunkat sajnos nem értük el, amiért én is felelős vagyok. Mégsem búcsúzom keserűen, hisz a Mercedesnél töltött utolsó éveimmel lett kerek Formula-1-es történetem. Nyugodt szívvel akasztom szögre végleg a bukósisakom."

A rekordbajnoknak még nincsenek tervei jövőére vonatkozóan. Egyben azonban biztos, élvezni fogja a kötöttségek nélküli életet.

„Örülök a szabadságnak. Végre nem kell folyamatosan a versenyzésre koncentrálnom és mindent annak alárendelni. Visszatérek a normális életemben. Most a család lesz az első. Számos dolog vár rám, amit ki szeretnék próbálni, ami nem kapcsolatos a versenyzéssel. Nem hiszem, hogy mindenképp az autósporttal kéne foglalkoznom. Rengeteg kihívás vár azon túl is.”

000 facebook_banner.jpg

Boris Beckert, Franz Beckenbauert, Oliver Khant és Khatarina Wittet követően már Michael is a „sport legendája”.  

„Történelmet írt és a legismertebb sportágak egyikévé tette a Formula-1-et hazánkban.  Egyértelmű, ez a cím és a vele járó összes elismerés megilleti őt” –mondta Khatarina Witt, egykori műkorcsolyázó.

Schumachernek még két futam van hátra legendás pályafutásából. Brazíliában csapata és az egész Forma 1-es társadalom elbúcsúzik tőle örökre. Persze, akárhogyan is dönt, abban biztosak lehetünk, látjuk még őt a pályán innen és azon túl.

FormaNet, Futó Dóra

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 michael schumacher formula-1