2012. nov 17.

F1 A Ferrarinál semmi meglepetés, a versenyen kell legyőzni a Red Bullokat

írta: FormaNet
F1 A Ferrarinál semmi meglepetés, a versenyen kell legyőzni a Red Bullokat

Fernando Alonso a pénteki szabadedzések eredményeiben semmi meglepetést nem tapasztalt, és arra számít, hogy a vasárnapi Amerikai Nagydíjon a Red Bullok indulnak majd az első sorból. Ezzel együtt továbbra is magabiztosan készül a bajnoki küzdelem utolsó előtti megmérettetésére, mert tudja, hogy ha egykörös sebességben nem is, de versenytempóban megfoghatók a vörös bikák.

ferrari - austin.PNG  

Péntek délután Sebastian Vettel és Mark Webber volt az austini versenypálya leggyorsabb pilótája, de amíg Vettel közel nyolc tizedmásodpercet vert a teljes mezőnyre, addig az ausztrál csapattárs mindössze nyolc ezreddel futott jobb kört, mint a nyomukban lévő ferraris, Fernando Alonso.

A spanyol már a csütörtöki sajtótájékoztatón is hangsúlyozta, hogy a Red Bull egykörös, befoghatatlan sebessége még nem garantált a végső sikerre, és továbbra is arra összpontosít, hogy a versenyen győzze le a legnagyobb riválist.

„Jelenleg semmi meglepetés nincs. A Red Bullok a leggyorsabbak, nekik van a leggyorsabb csomagjuk. Elsők-másodikok lesznek az edzésen, majd az időmérőn is, és ha minden normálisan alakul számukra, akkor a versenyen is. De a versenyek nem mindig alakulnak a terv szerint, és vasárnap nagyobb nyomást helyezünk rájuk”- mondta teljes nyugalommal a spanyol, aki a Ferrari csapatmunkájában, a megbízhatóságban és a következetességben látja azt a pluszt, ami segíthet ledolgozni 10 pontos hátrányát.

„Kihasználjuk a lehetőségeinket, és minden egyes körben harcolni fogunk. Erősségünk a csapategységben és a megbízhatóságban rejlik, és igyekszünk minden erős pontunkat kihasználni. Azt gondolom, a legfontosabb az, hogy a hátralévő két versenyen 11 ponttal többet szerezzünk (Vettelnél), és továbbra is hiszem, hogy ezt meg tudjuk csinálni.”

A bajnoki pontverseny második helyezettje hozzátette, hogy az Amerikába hozott frissítések további bizakodásra adhatnak okot.

„Úgy tűnik, hogy a frissítéseink működnek. Még elemeznünk kell az összes adatot, de az első benyomásom az, hogy minden jól működik, szóval ennek örülök. De természetesen minden egyes versenyen kisebb lépéseket teszünk előre, és ugyanez a helyzet a többiekkel is, ezért a különbségek nagyjából változatlanok maradnak.”

„Hogy elégedett lennék-e szombaton is egy harmadik hellyel? Persze, de ez csak egy pénteki nap, és sokszor voltunk már ilyen pozícióban ezelőtt is, aztán másnapra több autó is előttünk volt” – jósolt óvatosan  Alonso a szombati időmérőre. 

000 facebook_banner.jpg

A spanyol csapattársa, Felipe Massa mindkét edzésen a hatodik legjobb időt futotta, de saját bevallása szerint délutánra már sokkal jobban élvezte a száguldozást, és igazán megkedvelte az izgalmas pályát.

"Pénteken az volt az elsődleges feladat, hogy megismerjük az új pályát, és legfőképpen ennek szellemében nagyon sok kört megtettünk rajta. Délelőtt még koszos és nagyon csúszós volt – nem emlékszem, hogy valaha vezettem volna ilyen felületen, ahol ennyire kevés lett volna a tapadás. Később aztán javult a helyzet, egyre kényelmesebben éreztem magam, és megtaláltam a helyes irányt. Kedvelem a pályát – nagyon szórakoztató itt a vezetés, és szerintem egy nagy show-t fogunk itt látni a hétvégén.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png 

Szólj hozzá

ferrari forma-1 austin fernando alonso felipe massa amerikai nagydíj formula-1