2012. nov 18.

F1 A Ferrari váltót cserélt Massa autójában, így Alonso még egy helyet nyert a rajtrácson

írta: FormaNet
F1 A Ferrari váltót cserélt Massa autójában, így Alonso még egy helyet nyert a rajtrácson

Vasárnap délután felröppent a hír, hogy a Ferrari váltócserét fontolgat Felipe Massa autójában, hogy ezzel is kedvezőbb helyzetbe hozzák a világbajnoki címért harcoló Fernando Alonsót, aki így egy helyet előrelép a rajtrácson, nem mellesleg a tiszta oldalról kezdheti meg az első austini versenyt. A hír immár hivatalosan is megerősítést nyert, így a brazil a hatodik rajtkocka helyett csak a 11-ről indul.

ferrari - austin_1.PNG  

Az amerikai versenyhétvége kvalifikációján Felipe Massa mindhárom etapban gyorsabb volt csapattársánál, Fernando Alonsónál, és végül a hetedik leggyorsabb kört rakta össze, de Romain Grosjean váltócsere miatti büntetésének köszönhetően eredetileg a harmadik sorból indulhatott volna, Michael Schumacher mellől.

Közben csapattársa Fernando Alonso csak a nyolcadik rajtkockából kezdhette volna meg a vasárnapi futamot, ami ráadásul a sokak által emlegetett poros oldal, azaz a spanyol még nagyobb hátránnyal vágott volna neki a szezon utolsó előtti megmérettetésének. Legnagyobb riválisa, Sebastian Vettel a pole-ból indul, és ha a német megnyeri az Amerikai Nagydíjat, Alonsónak legalább negyedik helyen kell célba érnie ahhoz, hogy a szezonzáróig életben tartsa bajnoki álmait.

000 facebook_banner.jpg

Csapata, a Ferrari még a verseny előtt annyiban tud segíteni a kétszeres bajnokon, hogy Felipe Massát kiveszi előle, így nem csak egy helyet nyer, de még a tiszta oldal is az övé lehet. A délután folyamán a Ferrari szóvivője, Luca Colajanni annyit elárult, hogy fontolgatják a váltócserét. Később a Sky Sportnak elmondta: "A döntés azért született, hogy maximalizáljuk Fernando helyét a rajtrácson."

Az első 10 sorrendje a következőképpen alakult:

1. Sebastian Vettel

2. Lewis Hamilton

3. Mark Webber

4. Kimi Räikkönen

5. Michael Schumacher

6. Nico Hülkenberg

7. Fernando Alonso

8. Romain Grosjean

9. Pastor Maldonado

10. Bruno Senna

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma-1 austin fernando alonso amerikai nagydíj formula-1