2012. nov 18.

F1 Vettelt egyáltalán nem érdekli Alonso jelenlegi helyzete

írta: FormaNet
F1 Vettelt egyáltalán nem érdekli Alonso jelenlegi helyzete

A világbajnoki pontversenyt vezető Sebastian Vettel az austini időmérőn megszerzett pole pozíciója, és legfőbb riválisa, Fernando Alonso kvalifikáción történt gyenge szereplése után is azt nyilatkozta, hogy őt egyáltalán nem érdekli hogy a spanyol csak a 8. pozícióból rajtol, ő kizárólag saját magára szeretne koncentrálni vasárnap.

Vettel austin időnérő után.jpg

Sebastian Vettel 10 ponttal vezeti a világbajnokságot Alonso előtt, és ha megnyeri a versenyt, miközben a spanyol 4. helynél rosszabb helyen végez, akkor már az USA-ban ünnepelheti 3. világbajnoki címét, a még mindig csak 25 éves német.

 A Red Bull pilótája azt hangsúlyozza, hogy erre a futamra is ugyanúgy készülnek, akár ezelőtt bármelyikre:

 „Nincs semmi extra érzés. Vigyáznunk kell magunkra. Boldog vagyok, hogy egy sima időmérőt futhattunk, hiba nélkül. A tegnap délután nem volt éppen ideális, de ezek a dolgok megesnek, és bármikor előfordulhatnak újra. A legjobb stratégia az, hogy végig koncentrálsz, és próbálod a lehető legjobbat nyújtani. Örülök az eredménynek, de az időmérő egyetlen pontot sem osztanak. Az elmúlt futamon láthattuk, ahogy a dolgok egyik pillanatról a másikra változnak, és a mezőny legvégéről rajtolva is nyílhatnak előtted lehetőségek. Holnap csak és kizárólag a saját versenyzésünkre fogunk összpontosítani, és szeretnénk lezárni a konstruktőri világbajnoki cím kérdését.”

000 facebook_banner.jpg

 2010 és 2011 világbajnoka elmondta, hogy a pénteki második szabadedzésen szenvedett, azonban ez nem fogja befolyásolni a vasárnapi futamot.

 „Elég jól tudtunk menni ma alacsonyabb üzemanyagszinten. A srácok remek munkát végeztek, hiszen nagyon rövid idő alatt képesek voltak rendbe hozni az autót. Ez nagyon fontos volt, hiszen máskülönben most sötétben tapogatóznánk. Nyilvánvalóan azonban nem tudsz előre eltervezni mindent, ami megtörténhet a versenyen, de mi megpróbáljuk az autóba becsempészni azt a plusz, amitől olyan jók vagyunk rövidtávon. Úgy vélem, elmondhatjuk, hogy az autónk versenyképes, és boldogok vagyunk a mai eredményünkkel.”

FormaNet, Jeney Anna

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma1 austin red bull fernando alonso formula1 sebastian vettel amerikai nagydíj