2012. nov 20.

F1 Schumacher újabb emlékezetes interlagosi versennyel búcsúzna

írta: FormaNet
F1 Schumacher újabb emlékezetes interlagosi versennyel búcsúzna

Michael Schumacher hétvégén Brazíliában másodjára-, és minden bizonnyal utoljára int búcsút a királykategóriának Első búcsúja, 2006-ban parádésra sikeredett, és bár valószínűleg idén ezt nem tudja megismételni, de mindenképp szeretné emlékezetes versennyel lezárni Formula-1-es pályafutását.

michael schumacher - austin.PNG  

2006-ban, a szezonzáró Brazil Nagydíjon az akkor Ferrari színekben versenyző Michael Schumacher óriási versenyzéssel köszönt el a Formula-1-től. A német akkor Fernando Alonsóval harcolt a világbajnoki címért, végül a Renault spanyolja nyert, de Schumacher feledhetetlen teljesítményt nyújtott. Csak a 10. rajtkockából vághatott neki a versenynek, majd egy defekt miatt a mezőny végére csúszott vissza, és onnan küzdötte fel magát egészen a negyedik helyig. A Mercedes jelenlegi formáját, és utóbbi teljesítményét nézve idén valószínűleg ez lehetetlen küldetés lenne a 43 esztendős legenda számára, ettől függetlenül reméli, hogy legalább annyira élvezni fogja ezt a búcsú versenyt, mint anno 2006-ban.

"Interlagos éppen a megfelelő hely pályafutásom lezárásának, hiszen annyira lenyűgöző Formula-1-es történelme van. Mindig is élveztem az ottani rajongók lelkesedését, és ez egy nagyszerű pálya, ami már sok emlékezetes eseményt, eredményt látott, és egyedülálló elrendezése mindig látványos és akció dús versenyeket garantál. Számomra ez a pálya visszahozza Ayrtonról (Senna) őrzött emlékeimet.”

„Ez az utolsó Formula-1-es verseny valószínűleg kevésbé lesz érzelmes számomra, mint anno 2006-ban, amikor még harcban voltam a bajnoki címért, és minden sokkal intenzívebb volt. Ezúttal nagyobb figyelmet tudok majd fordítani a saját búcsúmra, és remélhetőleg szép emlék marad”- bizakodott Schumacher, aki elismerte, akkor lenne a legboldogabb, ha egy erős versennyel a háta mögött akaszthatná szögre sisakját.

„Fantasztikus éveket töltöttem már el a Formula-1-ben, és világszerte nagyon sok támogatást kaptam a rajongóktól, amit szeretnék nekik megköszönni. Természetesen akkor lennék a legboldogabb, ha tudnám, hogy egy erős versennyel búcsúzhatok, és egészen biztosan mindent meg fogok tenni azért, hogy ez megtörténjen.”

schumacher 2006- interlagos.PNGSchumacher 2006-os búcsúja

Scumacher csapattársa, Nico Rosberg jövőre már Lewis Hamiltonnal alkot majd egy párost a Mercedesnél. A csapat futamelőzetesében Rosberg is búcsúzott honfitársától.

„A hétvége különleges lesz a csapatunk számára, miután Michael három együtt eltöltött év után visszavonul. Kívánok neki minden jót kívánok neki a jövőre nézve, és nagy élmény volt számomra, hogy vele és ellene versenyezhettem.”

Ross Brawn csapatfőnök, és a Mercedes-Benz Motorsport alelnöke, Norbert Haug is érzelmes búcsúversenyre készül Interlagosban.

Ross Brawn: "A szezon utolsó futama Brazíliában lesz, és egyben Michael második-, és végleges visszavonulásának helyszíne. Ez egy érzelmekkel teli hétvége lesz az egész csapat számára. Mindannyian nagyon élveztük, és profitáltunk abból, hogy az elmúlt három évben Michael velünk dolgozott, és tisztelegni szeretnénk elkötelezettsége, szenvedélye, és csapatszelleme előtt.”

000 facebook_banner.jpg

„Miután karrierének 21 szezonja alatt többnyire Michaellel dolgozhattam, úgy érzem, ő minden idők egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb Formula-1-es versenyzője, és a legjobbakat kívánjuk neki jövőbeni terveihez. A hétvégén az lesz a célunk, hogy egy jó versenyt fussunk, miközben már a jövő évi szezonra is folytatjuk a tesztprogramunkat.”

Norbert Haug: "A hétvégi Brazil Nagydíjjal egy hosszú és kemény szezon zárul le számunkra. Michael befejezi Formula-1-es karrierét, és mi köszönettel tartozunk elkötelezett munkájáért, amivel folyamatosan hozzájárult csapatunk felépüléséhez, illetve a pályán nyújtott teljesítményéért is. Michael nem csak a világ legsikeresebb autóversenyzője, hanem a legismertebb is, és tudását, karakterét az egész világ csodálja.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes forma-1 brazil nagydíj michael schumacher interlagos Formula-1