2012. nov 24.

F1 Sok sikert Kamui - A Sauber menesztett pilótája az interneten keres pénzügyi támogatókat a rajongói között

írta: FormaNet
F1 Sok sikert Kamui - A Sauber menesztett pilótája az interneten keres pénzügyi támogatókat a rajongói között

Pénteken végképp bizonytalanná vált a királykategória egyetlen japán pilótájának, Kobajasi Kamuinak F1-es jövője, miután Sauber hivatalosan is megerősítette, Nico Hülkenberg csapattársa 2013-ban a mexikói Esteban Gutierrez lesz. Természetesen a japán pilótának nem a tehetsége hiányzik a versenyzéshez, hanem a pénze, ami egyre komolyabb szempont egy-egy pilótaülés megszerzése kapcsán. Jelenleg van még néhány szabad hely, ám ezek is mind fizetős ülések. Kobajasi most egy weboldalt indított, hogy támogatókat szerezzen az F1-ben maradásához.

Kamui-Kobasyahi adományt gyűjt.jpg

 

 

Kobajasi a tegnap, a Sauber bejelentését követően így beszélt a kialakult helyzetről: „Azt látjuk, hogy van még néhány ülés, ami elérhető lehet, így megpróbálunk megszerezni egyet.  Ha sikerülne néhány szponzort találnunk, könnyű lenne.”

A japán pilóta beszélt a pénzről, illetve annak hiányáról is, és biztos abban, hogy a Sauber a mexikói támogatók miatt döntött vele szemben Esteban Gutierrez mellett.

„Ez az F1” – nyilatkozta Kamui, egy sushi étterem tulajdonosának a fia, aki egykor a Toyota támogatásával érkezett az Formula-1-be, és aki a japán gyártó 2009-es kivonulását követően szerződött le a Sauberhez.

„A Saubernél ez lesz az utolsó versenyem, de számomra azt gondolom, hogy egészen más lesz. Úgy tűnik, hogy mindenki nagyon aggódik, csak én nem vagyok ebben a pillanatban ideges, megpróbálok keményen dolgozni, hogy szerezzek szponzorokat, és találjak valamit, ami alapján a jövő évre is lehet pilótaülésem.”

A japán pilóta előzéseivel számtalan elismerést kiérdemelt már eddig is, és hazájában, Japánban rendkívüli népszerűségnek örvend. Idén, hazai versenyén harmadik helyével sikerült megszereznie F1-es pályafutása első dobogós helyezését, ám a siker ellenére is egy ideje már sejteni lehetett, nem sok esélye van arra, hogy jövőre is a svájci alakulatnál folytathatja versenyzői pályafutását.

000 facebook_banner.jpg

Most megpróbál hazai rajongóira, jóakaróira támaszkodni, és egy honlap indításával próbál támogatók, vagy akár szponzorok által annyi pénzt gyűjteni, ami elegendő arra, hogy jövőre is a királykategóriában versenyezhessen. Az oldal a  www.kamui-support.com címen érhető el, melyet a 26 éves pilóta twitter oldalán tett először közzé 93 ezer követője felé, és a támogatók számára saját csuklópántot is felajánlott az adományokért.

„Szuzukában több mint 100 ezer ember volt a versenyen, és a három nap alatt több mint 200 ezren voltak kint. azt gondolom, sok lehetőség van abban, hogy a rajongóktól sikerüljön pénzt szereznünk. Még csak két napja indítottuk (az oldalt) de ez biztosan segíteni fogja karrierem folytatását.”

A Force Indiánál, a Caterhamnél, és a Marussiánál van még szabad pilótaülés, ám az teljesen bizonyos, hogy mindhárom csapatnál a szerződés egyik legfontosabb része, a pilóták pénzügyi háttere. A japán pilóta nélkül azonban szegényebb lenne a Formula-1 2013-as mezőnye, így csak a legjobbakat kívánhatjuk neki...

Sok sikert Kamui!

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png 

Szólj hozzá

forma1 brazil nagydíj formula1 sauber kobajasi kamui