2012. nov 25.

F1 Vettel: A rádióm nem működött, így nem lehetett hallani, hogy sírtam

írta: FormaNet
F1 Vettel: A rádióm nem működött, így nem lehetett hallani, hogy sírtam

Sebastian Vettel egy nagy küzdelem után, minden idők legfiatalabb háromszoros világbajnoka lett Interlagosban. A negyedik helyről rajtoló németet végül hatodikként intette le a kockás zászló, és mivel ebben az esetben Fernando Alonsónak győznie kellett volna, így végül három pontos előnnyel a 25 esztendős Vettel sorozatban harmadik vb trófeáját szerezte meg.

sebastian vettel - interlagos.jpg

Sebastian Vettel viszonylag nagy-, 13 pontos előnnyel, a negyedik rajtkockából várhatta az évadzáró Brazil Nagydíjat, ám ez az előny a rajt után egy csapásra szertefoszlott, és a német hirtelen a mezőny végén találta magát egy sérült autóban. Ezek után kellett megráznia magát és felállnia, miközben legnagyobb riválisa már a dobogós helyekért harcolt. Vettel azonban profi módon tette a dolgát, amivel ismét bizonyította, hogy megérdemli harmadik vb trófeáját.

„Nehéz elképzelni, hogy most mi minden jár a fejemben. Tele vagyok adrenalinnal, így még nem igazán érzem” – kezdte boldogan a háromszoros bajnok.

„Ez egy hihetetlen verseny volt. Mindent megtettek, hogy megnehezítsék a dolgunkat. Amikor önhibádon kívül megpördülsz, az nem a legjobb érzés. Szerencsém volt, mert senki nem talált el, de az autóm sérült volt, és veszített sebességéből, ami különösen akkor látszott, amikor kezdett felszáradni. Aztán szerencsére megint elkezdett esni, és újra elégedettebbnek éreztem magam” – ecsetelte kálváriáját Vettel.

„Voltak akik próbáltak nyomás alá helyezni minket, hogy ha esik az eső, akkor mi minden történhet, de azt hiszem az egész szezonban bizonyítottuk, hogy esős feltételeket is szeretjük, csakúgy, mint a szárazat.”

"Hihetetlen, de a legfontosabb dolog az, hogy a szezon folyamán mindvégig hittünk magunkban. Egyesek próbáltak piszkos trükkökkel játszani, de mi nem figyeltünk erre, csak a saját utunkat követtük és mindent beleadtunk” – utalt a Ferrari amerikai taktikázására Vettel.

„A szezon második felében fokoztuk a munkát, ami lehetővé tette számunkra, hogy visszatérjünk a bajnokság élére. Ezért köszönettel tartozom a csapatnak, mert a csapat sokkal fontosabb, mint az egyén. Mindannyian egymás mellett harcolunk, és nagyon büszke vagyok rájuk.”

000 facebook_banner.jpg

Egészen mostanáig Ayrton Senna volt a Formula-1 legfiatalabb háromszoros világbajnoka, ám éppen a brazil legenda hazájában ez a rekord most megdőlt. Vettel még nem is fogta fel, mekkora sikert ért el, azt azonban elárulta, hogy a célba érést követően sírva fakadt.

„Egészen irreális érzés, hogy éppen ott nyertem meg a harmadik világbajnoki címet, ahonnan a legnagyobb bálvány, Ayrton Senna származik.Nagyon nehéz felfogni, hogy hozzá, és más nagy nevekhez csatlakozom azzal, hogy sorozatban háromszor szereztem meg a címet. A rádióm nem működött, így nem lehetett hallani, hogy sírtam, és, hogy mennyire boldog voltam. Egyszerűen nem találom a megfelelő szavakat arra, hogy leírjam, mit érzek most.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 brazil nagydíj interlagos sebastian vettel formula-1