2012. nov 27.

F1 A Ferrari elnöke mélyreható elemzést szorgalmaz a csapatnál

írta: FormaNet
F1 A Ferrari elnöke mélyreható elemzést szorgalmaz a csapatnál

A Ferrari az idei szezont, és az elért eredményeket egyszerre érte meg sikerként és vereségként, így nem csoda, ha jövőre szeretnék az idei hibákat elfelejteni, illetve azok elemzését követően a megfelelő következtetéseket levonva, tanulni azokból. Az olasz cég elnöke, Luca di Montezemolo a szezon teljeskörű, mélyelemzését sürgeti, mind a gyakorlati, mind pedig a munkamódszerek tekintetében, hogy jövőre ne ismétlődhessen meg az ideihez hasonló gyenge szezonkezdés.

Alonso interlagos.jpg

 

 

 

Annak ellenére, hogy Fernando Alonso már a második nagydíjon futamgyőzelmet szállított a maranellói gárdának, az idei szezon elején az alakulat leginkább a minél több pont megszerzéséért, mintsem a győzelmekért harcolhatott.  Alonso következetes teljesítménye azonban a szezon közepére megalapozta, hogy a spanyol világbajnok a pontverseny élére álljon, sőt a legutolsó percig harcban lehetett a világbajnoki címért is.

Luca di Montezemolo szerint jelentős részben a gyenge kezdés okozta azt, hogy Interlagosban végül nem Alonso lett a bajnok, ezért azt szorgalmazza, hogy minél rövidebb idő alatt meg kell találni a problémák okát, hogy jövőre az első perctől kezdve a győzelemért harcolhassanak.

„Ami idén történt, az abból ered, ami az előző évben történt. Ebben a témában mélyelemzést kérek, hogy javuljon a szervezeti felépítés, és a munkamódszerek, mert jövőre már az első versenytől kezdődően győztes autót akarunk, nem olyat, mint az elmúlt két évben.”

Montezemolo annak ellenére, hogy bizonyos területeken változtatás akar, rengeteg dicséretet is mondott a csapatnak, azokért az erőfeszítésekért, melynek eredményeképpen Alonso mindössze három ponttal csúszott le a világbajnoki címről.

Montezemolo mélyreható elemzést szorgalmaz.jpg

„Természetesen a címet nem megnyerni, nagy szomorúságot és csalódást okozott, mert mi mindig nyerni akarunk, és közel voltunk hozzá.”

„Büszke vagyok arra a munkára, amit a csapat végzett, hogy sikerült létrehozni a legmegbízhatóbb autót, és arra a stratégiára, amely sohasem bizonyult rossznak, illetve a boxban végzett hibátlan munkára. Összességében elmondható, hogy a csapat jól tette a dolgát.”

Az elnök szerint az egyik legfontosabb dolog, amin javítani kell, az az egykörös teljesítmény, mert úgy gondolja, az időmérőkön múlhatott leginkább az idei vereség.

„Még ha mi is szereztük a legtöbb pontot az utolsó öt versenyen (Alonso 84, Vettel 81), és még ha vasárnap elégedetten láttam is mindkét pilótánkat a dobogón, akkor is hiányzott számunkra az autó sebessége, hogy a rajtrács elején lehessünk, és ez volt a legfőbb probléma az egész szezon alatt.”

Montezemolo egészen biztos abban, hogy Fernando Alonso megszerezheti a világbajnoki címet, ha megfelelő autót sikerül számára építeni.

"Fernando a saját módján fog reagálni, és még keményebben fogja nyomni, ha tudatában lesz annak, hogy egy verhetetlen, versenyképes autó az övé” – nyilatkozta a Ferrari elnöke."

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma1 fernando alonso formula1 montezemolo