2012. nov 28.

F1 A Red Bull szerint Hamilton nélkül gyengébb lesz jövőre a McLaren

írta: FormaNet
F1 A Red Bull szerint Hamilton nélkül gyengébb lesz jövőre a McLaren

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, hogy a McLaren 2013-ban gyengébb lesz Lewis Hamilton nélkül, és a brit bárhol is legyen, versenyzői képességeivel biztos, hogy hozzátesz csapata teljesítményhez.

hamilton - rosberg.jpg

Idén nem volt divat a Red Bull Racinget dicsérni, hiszen ahogy a csapatfőnök, Christian Horner is megfogalmazta: „A legjobb módja, hogy ellenségeket szerezz az, ha minél sikeresebb vagy.” Talán éppen ezért az energiaitalosok sem gyakran törték magukat, hogy a versenytársakat méltassák, helyett mindvégig csak magukra összepontosítottak. Most azonban Horner az egyik fő rivális, a McLaren versenyzőpárosát, elsősorban Lewis Hamilton dicsérte, miközben azért kicsit odaszúrt a wokingiaknak.

„Azt hiszem a McLaren gyengébb csapat lesz Lewis nélkül, és szerintem ezt ők is elismernék. Lewis az egyik kiemelkedő versenyző a mezőnyben, és Jensonnal együtt egy rendkívül erős párost alkottak”- vélekedett a csapatvezető, aki azért nem írná le a Sergio Pérez, Jenson Button felállást sem.

„A McLarennek nagyon jó autója volt idén, és senki sem tudhatja, hogy jövőre nem lesz-e még ennél is jobb.”

Mindemellett Horner szerint Hamilton miatt a Mercedes is okozhat meglepetést.

„Bármelyik csapat alkalmazná Lewist, ő egy jó választás lenne számukra. Biztos vagyok abba, hogy természeténél fogva jövőre hozzá fog tenni a Mercedes teljesítményéhez.”

000 facebook_banner.jpg

Hamiltont egyébként még december 31-ig a McLarenhez köti a szerződése, ám a 27 esztendős bajnok elárulta, hogy engedélyt kapott Martin Whitmarsh-tól arra, hogy bizonyos dolgokat már megbeszéljen következő csapatával, a Mercedesszel.

„Technikai munkát még nem végzek a Mercedesszel, de Martin (Whitmarsh) azt mondta, hogy az emberekkel már beszélhetek” – mondta el Hamilton Daily Telegraph-nak, és azt is hozzátette, hogy a Mercedesnél kevesebb PR rendezvényen kell majd megjelennie, így több időt fordíthat a felkészülésre.

„Alig várom már, hogy megkezdjem ezt az utat, és harmadannyi, vagy talán csak negyedannyi PR eseményen kellejen részt vennem, mint most. Így kicsivel több időm lesz, amit majd az edzésekre és a felkészülésre tudok fordítani. Új autó, új élmény, és ez nagyon érdekes lesz.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 mclaren red bull lewis hamilton formula-1