2012. nov 28.

F1 Vettel: Alonso az egyik legjobb

írta: FormaNet
F1 Vettel: Alonso az egyik legjobb

A háromszoros világbajnok, Sebastian Vettel tisztelettel beszélt nagy riválisáról, Fernando Alonsóról, aki véleménye szerint a Formula-1 legjobbjai közé tartozik.

SetWidth445-vettel-alonso.jpg

Fernando Alonso Interlagosban elért második helye nem volt elég a világbajnoki trófeához, és végül három ponttal maradt el riválisa, Sebastian Vettel mögött, aki hatodik helyen ért célba a 71 körös szezonzárón.  A spanyol egész szezonban fantasztikus teljesítményt nyújtott, amit természetesen a legnagyobb vetélytárs is elismer.

"Tisztelem őt versenyzőként, azért, amiért harcol, és mert jelenleg ő az egyik legjobb versenyző a Formula-1-ben. De nyilvánvalóan mindenki magával foglalkozik, és mi harcoltunk egymással. Nem szeretném mérlegelni, hogy melyikünk harcolt többet, és keményebben, hiszen nem ez a lényeg. Ez egy hosszú szezon volt sok versennyel, és a végén az nyeri a bajnokságot, aki a legtöbb pontot szerzi. Persze nagyon örülök, hogy ez nekünk sikerült, nem pedig neki.”

A 25 esztendős bajnok arról is beszélt, hogy véleménye szerint idén kiválóan kezelte a rá nehezedő nyomást azokban a helyzetekben is, amikor nem éppen úgy működtek a dolgok, mint ahogy azt előzetesen elképzelték.

„Ha nem venne körül ekkora figyelem, akkor valószínűleg nem itt lennék ebben a hatalmas épületben ennyi emberrel, akik a csapatnál dolgoznak, szóval a nyomás része ennek az egésznek. Ráadásul az év végéhez közeledve a feszültség egyre több és több onnantól kezdve, hogy éppen kivel harcolsz a címért, egészen a körülötted történő pletykákig. Ilyenkor nem könnyű koncentráltnak maradni, sőt nagyon nagyon nehéz, de a magam részéről mindig igyekszem lépésről lépésre haladni.”

„Vasárnap már mondtam a verseny után, hogy nagyon nehéz folyamatosan nyerni és nyerni, mert hatalmas figyelem vesz körül, és óriási a nyomás, így inkább a kis lépésekre kell összpontosítani ahhoz, hogy végül nyerjünk. Bajnokok lettünk 2010 után tavaly is, és idén is, és nem akarom nagyon dicsérni magunkat, de úgy vélem, jól csináltunk.”

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 fernando alonso formula-1 sebstian vettel