2012. dec 02.

F1 Norbert Haug elismeri, a Mercedes egyszerűen nem elég jó

írta: FormaNet
F1 Norbert Haug elismeri, a Mercedes egyszerűen nem elég jó

A Mercedes-Benz Motorsport alelnöke, Norbert Haug elismeri, hogy a Mercedes képtelen volt lépést tartani a riválisok fejlesztési ütemével a 2012-es idényben.

norbert haug - michael schumacher.jpg

Az angol-német konstrukció a szezon elején rendkívül erősnek tűnt, miután az év harmadik futamán, Kínában Nico Rosberg a gyári Mercedes istálló első győzelmét szállította. Ez a forma Michael Schumacher monacói pole-jával tovább folytatódott, igaz az időmérő után 10 rajthellyel hátrébb sorolták. Innentől kezdve azonban a Mercedes igen komoly mélyrepülésbe kezdett, és a fejlesztéseik messze elmaradtak a többi csapatétól.

Norbert Haug szerint a győzelem azt bizonyította, hogy az autó, amit építettek remek, de nem sikerült fenntartani azt a lendületet, hogy lépést tartsanak a többiekkel.

„Azt hiszem, a csapat megmutatta, hogy a tél folyamán nagyszerű autót építettünk, de a szezon felétől határozottan elmondhattuk, hogy a fejlesztési versenyben már nem voltunk elég jók. Utólag jöttünk rá, hogy hamarabb elkezdhettük volna használni az új kipufogórendszert, amit ha megfelelően tudunk alkalmazni, nagy hasznunkra lett volna. A Red Bull illetve a McLaren is a szezon elejétől kezdve az új kipufogót használta, míg mi csak a 14. , a szingapúri futamon vetettük be először, és ez még több gumiproblémával járt, mint azelőtt. A mi esetünkben talán a hátsó gumik hátráltattak a legjobban, mivel mindig túlmelegedtek, de a leszorítóerőnk sem volt éppen a legjobb a mezőnyben. Aztán jött az előbb említett új kipufogó, amit nem tudtunk tökéletesen kezelni. Ez nem mentség az idei gyenge szezonra, csupán magyarázat"- nyilatkozta Haug.

000 facebook_banner.jpg

A német hozzátette, hogy a szélcsatorna bezárása - 2013-ra való fejlesztés miatt - sem segítette a dolgukat. 

„50 százalékról 60-ra kell váltanunk, és ezt feltétlenül meg kellett csinálunk, ami 6-8 hétig tartott, így nem tudtunk a szélcsatornában folyamatosan dolgozni. Ez sem segített minket, de ha ezt nem tesszük meg, akkor a következő évben is ugyanígy szenvedtünk volna.”

FormaNet, Jeney Anna

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes forma-1 norbert haug formula-1