2012. dec 03.

F1 Buttonnak tetszik, hogy jövőre ő lesz a legtapasztaltabb pilóta az F1-ben

írta: FormaNet
F1 Buttonnak tetszik, hogy jövőre ő lesz a legtapasztaltabb pilóta az F1-ben

Vasárnap az Autosport díjkiosztó gáláján, Londonban Jenson Button vehette át az Év Brit Versenyzője díjat, olyan neveket maga mögé utasítva, mint - most már csak ex - csapattársa Lewis Hamilton, az Indy500 győztes Dario Franchitti, vagy éppen a túraautó világbajnokság idei bajnoka, Rob Huff. A 32 éves brit többek között távozó csapattársát méltatta, ugyanakkor elismerte, az elsőszámú pilóta szerepkört is élvezni fogja.

jenson button.jpg

2011-ben Jenson Buttont mindössze a világbajnok, Sebastian Vettel előzte meg, és ez a lendület az idei szezonnyitón egy futamgyőzelemmel folytatódott a brit versenyző számára. Ezt követően egy malajziai nullázás után Kínában a dobogó második fokára állhatott, majd egy mélyrepülés vette kezdetét egészen a Német Nagydíjig, amelyre már 79 pontos hátránnyal érkezett a bajnoki éllovas Fernando Alonsóhoz képest, ezzel pedig az összetett nyolcadik helyét foglalta el. Az idény közepén aztán megfordult a kocka, és a Hockenheimben szerzett második hely után következett egy belgiumi futamgyőzelem, majd újabb második hely Szingapúrban, végül ahogy a szezont megkezdte, úgy is zárta le brazíliai diadalával. Az idény végére Button a bajnokság ötödik helyéig tornázta fel magát, és az összetettben mindössze két ponttal maradt el csapattársától, Lewis Hamiltontól.

„Ez egy nagyon hullámzó év volt számunkra, de a brazíliai győzelem nagyszerű lezárása volt a szezonnak, és remélhetőleg minden srác azon dolgozik, hogy a 2013-as év is jó legyen. Sok dühös Ferrari rajongót láttam, de azért jó volt Christian Hornert boldognak látni. Alig várom, hogy a következő évben többször is megismételjem”- értékelt Button, aki tisztelettel beszélt távozó csapattársáról is, de nem tagadja, élvezni fogja, hogy ő lesz a legtapasztaltabb pilóta a csapatban.

000 facebook_banner.jpg

„Már az is izgalmas dolog volt számomra, hogy a McLarennél versenyezhettek, és persze az is, hogy Lewis ellen. Ő egy hihetetlenül gyors versenyző. Sok időt töltöttem a BAR-nál, majd a Brawn-nál, és tudom, hogy rengeteg nagyszerű srác van ott, így biztos, hogy sok örömük lesz együtt.”

„Kedvelem a tapasztalt pilóta szerepet, és jövőre egyértelműen ez lesz a helyzet. Azt hiszem jövőre én leszek a legtapasztaltabb a Formula-1-ben. Nagyon várom, hogy együtt dolgozhassak Checóval (Sergio Perez). Ő már megmutatta sebességét, és úgy tűnik, hogy tanulni szeretne, ezért nagyszerű lesz.”

Végezetül természetesen saját alakulatát is méltatta a 2009-es bajnok: „Azt hiszem idén megtapasztalhattuk, mekkora szíve van ennek a csapatnak. Évtizedek óta szenvedélyesen elkötelezettek az autóversenyzés irányába, és nagy dolgokat elértek már. Nagyon profik, és nagy öröm a győzelemért harcolni. Ez egy olyan nagy család, amire nem is számítottam, amikor ide jöttem."

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

forma-1 mclaren jenson button formula-1