2012. dec 04.

F1 A Mercedes nyerő autót akar adni Hamiltonnak, de számít a brit türelmére is

írta: FormaNet
F1 A Mercedes nyerő autót akar adni Hamiltonnak, de számít a brit türelmére is

Az idei pilótakeringő egyik meglepetése volt, amikor Lewis Hamilton bejelentette, jövőre a Mercedesnél, Nico Rosberg csapattársaként folytatja F1-es pályafutását. A Brackley bázisú alakulat elmúlt két évi eredményeit és idei formáját figyelembe véve sokan úgy gondolják, hogy ezzel a 2008-as bajnok egy időre elköszönhet a futamgyőzelmektől. Az istálló csapatfőnöke, Ross Brawn azonban bízik abban, hogy jövőre képesek lesznek olyan autót készíteni, mellyel mind Hamilton, mind Rosberg harcolhat a győzelemért.

ross brawn_1.jpg

Hosszú együttműködés, és hat év Formula-1-ben eltöltött sikeres, ám nehéz időszakokkal is szegélyezett korszak ér véget az év végén, amikor Lewis Hamilton hivatalosan végleg búcsút int a McLarennek. a Brazil Nagydíj hétvégéjén maga a brit pilóta is elismerte, hogy sokáig a szezonzáró futam lehet az utolsó esélye a futamgyőzelemre, figyelembe véve az Ezüst Nyíl pillanatnyi formáját.

A Mercedes idén Kínában tudott kirobbanó formát mutatni, ahol Nico Rosberg élete első futamgyőzelmét aratta, ám az év végére a gárda jelentősen lemaradt a fejlesztési versenyben, és zsinórban öt futamon nem sikerült pontot szerezniük. A szezonzárón Michael Schumacher búcsúfutamán szépített valamelyest, hetedik helyével hat pontot szállítva az istállónak.

Mindezek ellenére Ross Brawn úgy véli, képesek lehetnek minden apró részletében megfelelően versenyképes autót adni jövőre pilótáiknak, hogy már a szezon elejétől visszatérjenek a világbajnoki csatába.

A Hamiltonnal kapcsolatos, túlzottan pesszimista jóslatokkal kapcsolatban Brawn így vélekedett: „Én reménykedem. Természetesen nagyon keményen dolgozunk, hogy mindkettőjüknek, neki (Hamilton) és Nicónak is lehetőséget adjunk a győzelemre, és a pole pozícióra. Ez most az ambíciónk, és a célunk.”

„Nyilvánvaló, hogy innen jelentős fejlődést kell elérnünk. Próbáljuk jövőre elérni céljainkat. Sohasem tudhatjuk, hogy a többiek mit csinálnak. Szeretném hinni, hogy képesek leszünk megoldani azt a pár dolgot a jövő évre nézve.”

„Azt hiszem, ezek Lewis számára is benne vannak a játékban. Biztos vagyok abban, hogy szíve szerint nyerni akar, és pole pozíciót szerezni, de azt is megérti, hogy egy olyan útra lépett, ahol menni kell tovább.”

Brawn meggyőződése, hogy Hamilton csatlakozása a csapathoz, minőségi változást, és lökést adhat az egész istálló számára.

000 facebook_banner.jpg

„Nagyon izgatottak vagyunk a Lewisszal való együttműködéssel kapcsolatban. Ez nagyon érdekes lesz mindannyiunk számára. Biztos vagyok benne, hogy más lesz, mint Michaellel. A csapat izgatott azért is, hogy képesek voltunk megszerezni egy ilyen kaliberű pilótát. Ha egy erős autónk lesz, nyilvánvaló, hogy a pilótáink is még fontosabbá válnak számunkra."

Hamilton szerződése a McLarennel 2012 december 31-én jár le, így valószínű, hogy új csapatával csak 2013 elején kezdheti majd el a munkát. Brawn azonban úgy gondolja, ennek nem lesz semmilyen hatása a brit pilóta alkalmazkodására az új környezethez.

„Ez nem nagy probléma. Egyértelmű az ilyen, ha valami újat kezdesz el csinálni. El kell kezdeni kiépíteni a kapcsolatokat a mérnökökkel, ami így majd januárban kezdődhet el”- nyilatkozta Brawn, Hamilton érkezésével kapcsolatban.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

mercedes forma-1 lewis hamilton ross brawn formula-1