2012. dec 07.

F1 Grosjean biztos benne, hogy jövőre erősebb lesz, amennyiben kap még egy lehetőséget

írta: FormaNet
F1 Grosjean biztos benne, hogy jövőre erősebb lesz, amennyiben kap még egy lehetőséget

Romain Grosjean továbbra is optimista, és bízik benne, hogy a következő évre is kap lehetőséget csapatától, a Lotustól, és 2013-ban sokkal erősebben térhet vissza.

romain grosjean.jpg

A Lotus F1 Team új pilótafelállással, Kimi Räikkönen és Romain Grosjean párossal kezdte meg a 2012-es szezont, és mindkét versenyző nagyon ígéretes szezonkezdés mutatott. De amíg Räikkönen egész év során tartani tudta következetes és kiváló teljesítményét, addig a francia pilóta szezonjának második felét számos baleset jellemezte. Az időmérőkön rendszerint remek tempót diktáló Grosjean belgiumi rajtbalesete miatt egyversenyes eltiltást is kapott, és a sokszor saját hibájából történő kiesések is közrejátszottak abban, hogy a szezon végére a csapat nem tudta befogni a harmadik helyen álló McLarent.

Talán nem is meglepő, hogy Grosjean jövője még kérdéses, de bízik benne, hogy jövőre visszafizetheti a belé fektet bizalmat, amennyiben az enstone-i gárda mellette voksol.

„Remélem sokkal erősebb lesz” – mondta Grosjean 2013-as elvárásairól az Autosportnak.

"Általában egy év kell tanuláshoz, két év mire nyerni tudsz, de a Formula-1 egy kicsit másként működik. Nehéz megmondani, hogy sokkal erősebb lehetsz-e, mert ezek a dolgok a tél folyamán ülepszenek le, és indulnak újra a téli teszteken… de tudjuk, hogy hol, és hogyan kell javítanom. Egyaránt történtek jó és rossz dolgok, de idén tízezerszer többet tanultam, mint a múltban bármikor.”

000 facebook_banner.jpg

A 26 esztendős francia még 2009-ben, a szezon közben debütált a szériában, amikor a Renault-tól menesztették Nelsinho Piquet-t. Akkori hét nagydíján egyszer sem szerzett pontot, de úgy érzi, idén már a szezon elején bebizonyította, hogy megérett a királykategóriára.

„Azt gondolom, hogy miután Melbourne-ben a harmadik rajtkockából indultam, majd később megszereztünk néhány dobogós helyezést, nagyon jó légkör alakult ki köztem és a csapat között. Szeretek ezekkel a srácokkal dolgozni” - mondta a Lotus pilótája, és azt is elárulta, év elején nem gondolta volna, hogy ilyen gyors lesz.

„Azt hiszem gyorsabbak voltunk, mint amire számítottam. Volt néhány mélypont, de úgy vélem, ez segített a fejlődésemben, és azt hiszem az utolsó négy versenyünk elég érdekes volt. Sokkal jobban érzem magam, mint a szezon elején. Sokat tanultam, de még mindig sokat kell tanulnom és fejlődnöm.”

Szöveg és fotó: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

lotus forma-1 formula-1 romain grosjean