2012. dec 07.

F1 Jean Todt következetesebb munkára szólította fel a versenybírókat

írta: FormaNet
F1 Jean Todt következetesebb munkára szólította fel a versenybírókat

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt szeretné, ha a jövőben a nagydíjakon történő szabálytalanságok megítélésében a versenybírák között nagyobb lenne az összhang, és ezzel együtt következetesebb döntések születnének az esetleges szankciókkal kapcsolatban.

jean todt.jpg

Az FIA elnöke, Jean Todt továbbra is úgy véli, hogy az elnöksége alatt bevezetett rendszer (melyben negyedik bíróként egy tapasztalt ex versenyző segíti a stewardok munkáját) sikeres, ugyanakkor azt sem tagadja, hogy van még lehetőség a fejlődésre. A francia szakember arra szólít fel, hogy a jövőben körültekintőbb elemzésekre van szükség az egyes esetek vizsgálatában.

„Ahelyett, hogy mindig szankciókat alkalmaznánk, meg kell vizsgálnunk azok következményeit. Számomra rendkívül fontos az összhang”- mondta Todt az FIA ülésén. 

A francia szakember azt javasolta, hogy a jövőben a sportfelügyelők részletesebben indokolják meg a döntések miértjét és hátterét, és ezekből a feljegyzésekből a többiek is tanulnak, és hasonló eseteknél már könnyebb lesz érvelni, és tisztázni a helyzetet. Mindemellett Todt szerint maguk a csapatok és a pilóták is sokat segíthetnének.

„Ez egy nagyon nehéz feladat, de most már minden elektronikus eszköz rendelkezésünkre áll, melyek segítenek az incidensek elemzésében. Az egyetlen dolog amire most összpontosítanunk kell az az, hogyan és miként végezhetnénk jobb munkát ezen a területen. Jó lenne beszélni erről a partnerekkel, a csapatokkal és a versenyzőkkel, akik jó támpontokat adhatnának.”

000 facebook_banner.jpg

A szövetség támogatja egy olyan büntetési pontrendszer bevezetését is, ahol az egyes szabálytalanságért pontot kapnának a vétkesek, és egy bizonyos pontszám után a sorozatosan szabálytalankodó pilóta akár eltiltást is kaphat egy-, esetleg több futamról, sőt extrém esetben még versenyzői engedélyét is bevonhatják. 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

forma-1 fia jean todt formula-1