2012. dec 07.

F1 Schumacher és a misztikus 7-es szám

írta: FormaNet
F1 Schumacher és a misztikus 7-es szám

Michael Schumacher idén a hetes számú Mercedesben végül Sao Paulóban a hetedik helyen zárta le F1-es pályafutását, ám csapata további érdekes összefüggéseket is talált a hétszeres világbajnok és a mágikus hetes szám kapcsolatában. A csapat hivatalos weboldalán állított össze néhány érdekességet számmisztika szerelmeseinek.

mercedes_1.jpg

Ősidők óta mágikus jelentést tulajdonítanak hetes számnak, mind a mitológiában, mind pedig a vallásban, hiszen a teremtés száma a hetes, de például főbűnből és hét van a katolikus tanítás szerint. A mondás szerint a szerelmes ember a hetedik menyországban érzi magát, és persze a mesékben is gyakran szerepet kap a 7-es, a hétpróbától kezdve a hétfejű sárkányig. Még az orvostudomány is felfedezett egyfajta hétéves periódust az emberi fejlődésben, onnantól kezdve, hogy a gyermek hét éves korára veszti el tejfogait, a következő hét év után éri el a pubertáskort, majd további hét év múlva, 21 éves korára válik felnőtté, és így tovább. Már az ókori görögök is hétéves periódusokban határozták meg az életet, sőt Hippokratész tanítása szerint "a hetes szám uralja a betegségeket és mindent, ami a testben pusztulással kapcsolatos".

Hogy Michael Schumacher életének bizonyos szakaszait mennyire határozza mega 7-es szám, az nem tudható, az mindenesetre biztos, hpgy F1-es pályafutásában többször megtalálható ez a misztikus számjegy. A Mercedes hivatalos oldalán készült egy kis összeállítás, mely egy Pythagoras mottóval kezdődik: „Szám uralja a világegyetemet.”

„Amint jobban megvizsgáljuk Michael karrierét, valami egészen hátborzongatóan kezd fontossá válni benne a 7-es szám” – áll a csapat bejegyzésében, majd ezt követően néhány érdekes összefüggés következik:

- A 2012-es idényben jelentős szerepet kapott a 7-es: Michael 43 évesen (4+3=7), hétszeres világbajnokként a 7-es számú Mercedesszel összességében 49 pontot (7x7) gyűjtött.

- Ezeknek a bajnoki pontoknak a 49 százalékát (7x7) négy hetedik helyezésével szerezte meg. Összesen nyolc alkalommal gyűjtött pontot az idényben, és ezek közül hétszer nem jutott el a dobogóig.

- Idén összesen hét alkalommal esett ki a versenyről, majd az évadzárón a 7-es számot viselő W03-mal hetedikként szelte át a célvonalat.

000 facebook_banner.jpg

A számmisztika szerelemesei Schumacher „előző” F1-es karrierében is megtalálhatják a 7-est:

- Mai napig rekorder (Alberto Ascarival együtt) az egy szezonon belül sorozatban megszerzett hét futamgyőzelmével, melyet még 2004-ben sikerült beállítania. ( 2004: Európa Nagydíj - Magyar Nagydíj)

- Ugyanez a helyzet az egy versenypályán aratott futamgyőzelmek számának rekordjával, melyet szintén a német klasszis tart, a Kanadában aratott hét diadalával.

- Első visszavonulásának évében, 2006-ban hét futamgyőzelmet szerzett, mellyel végül második lett a bajnokságban.

És ez az egész misztikus karrier ott kezdődött, amikor 1991-ben debütáló nagydíján a hetedik rajtkockába kvalifikálta magát.

FormaNet, Varga Viktória

Fotó: Mercedes

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

mercedes forma-1 számmisztika michael schumacher formula-1