2013. jan 13.

F1 A Caterham nagyobb tiszteletet várt volna Kovalainentől

írta: FormaNet
F1 A Caterham nagyobb tiszteletet várt volna Kovalainentől

Úgy tűnik, Heikki Kovalainen kissé túlértékelte magát, ami rossz taktikának bizonyult, hiszen egyre kisebb az esély arra, hogy az egyszeres futamgyőztes finn pilótát idén a rajtrácson láthassuk. A Caterham Group technikai vezetője, az F1-es csapat főtervezője, Mike Gascoyne legalábbis úgy véli, Kovalainennek nagyobb tiszteletet kellett volna tanúsítania alakulatával szemben.

Gascoyne kovalainen.JPG

Ahogy arról már írtunk, egyre kisebb az esély arra, hogy a 2008-as Magyar Nagydíj győztese idén Ausztráliában felálljon a rajtrácsra. Tony Fernandes alakulata minden bizonnyal a finn tavalyi csapattársa, Vitalij Petrov, és a holland újonc, Giedo van der Garde közül fogja kiválasztani, ki lesz 2013-ban Charles Pic csapattársa. A napokban Kovalainen az Autosportnak adott interjúban nem tagadta, ő maga is meglepődött, hogy ennyire leértékelődött a pilótapiacon.

A 31 esztendős finn pilóta az elmúlt években többször is hangoztatta, hogy szeretne egy nagyobb csapathoz átszerződni, és nem egyszer célzott arra, hogy a Caterham autójával nem tudja bizonyítani tehetségét. A legutóbbi vele készült interjúban egyenesen azt mondta, hogy az autó teljesítménye miatt (vagyis az ebből adódó eredménytelenség miatt) hagyták figyelmen kívül a top csapatok, a pilótáik kiválasztásánál. Az ilyen, és hasonló kijelentései rossz taktikának bizonyultak.

Mike Gascoyne szerint azok a kijelentések, melyek szerint a finn szeretne egy nagyobb istállóhoz távozni, és e mellé nem tett semmiféle anyagi (szponzorok keresése) erőfeszítést, kedvezőtlen hatással voltak karrierje folytatására.

000 facebook_banner.jpg

„Valójáéban ez nagyon kellemetlen. Heikki egy nagyon tehetséges pilóta, de tavaly a menedzsmentje nem kezelte túlzottan jól ezt a dolgot, és saját magának sem tett túl sok szívességet.”

„Ez nagyon kemény környezet mindenki számára. Három éve van a Caterhamnél, jó fizetése is volt, ezért több tiszteletet kellett volna mutatnia a csapat felé.”

Hogy végül ki lesz a befutó, rövidesen kiderülhet, ám érdekes vonatkozása a dolognak, hogy év közben nagyon úgy tűnt, hogy Vitalij Petrov a szponzori támogatás csökkenése miatt a széria elhagyására kényszerül. Most azonban versenyben van a másik pilóta ülésért, és az orosz mellett szólhat az is, hogy jövőre első alkalommal a széria Oroszországba is ellátogat, és ez a tény akár komoly támogatókat is jelenthet egy orosz pilótát foglalkoztató istálló számára. Egy bizonyos, a Caterham második pilótaüléséről is a pénz fog dönteni, kérdés csupán az, hogy a rövid-, vagy a középtávú érdekek kerülnek előtérbe.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

forma1 formula1 caterham heikki kovalainen mike gascoyne