2013. jan 15.

F1 Di Resta szerint Pérez előrelépésében a szponzori háttér is szerepet játszott

írta: FormaNet
F1 Di Resta szerint Pérez előrelépésében a szponzori háttér is szerepet játszott

A Force India versenyzője, Paul di Resta nem tagadja, szeretett volna erre az évre egy nagyobb csapathoz szerződni, és azt is elárulta, hogy tavaly tárgyalásokat folytatott a McLaren Mercedesszel is. A skót pilóta szerint a Sergio Pérez mögött álló szponzori háttér is szerepet játszott abban, hogy végül a mexikói kapta meg a Lewis Hamilton távozása miatt megüresedett helyet.

paul di resta.jpg

Paul di Resta idén harmadik szezonját kezdi meg a Force Indiánál, ám nem titkolt álma, hogy lehetőleg minél előbb egy top csapattal sorakozzon fel a rajtrácsra. A 26 éves skót versenyző 2012-ben a 14. helyen zárt a pilóták versenyében, és legjobb eredménye a Szingapúrban megszerzett negyedik hely volt, ám 11 nagydíjról pont nélkül távozott. Sergio Pérez ezzel szemben a 10. helyet szerezte meg a pilóták bajnoki versenyében, és bár 13 futamon nem szerzett pontot, de két második-, és egy harmadik helye felkeltette a nagy csapatok érdeklődését, és szezon közben még a Ferrarival is összeboronálták a mexikói tehetséget. Di Resta ugyanakkor úgy véli, a Pérez mögött álló szponzori háttér is jelentős szerepet játszik abban, hogy végül a McLaren őt választotta.

„Nem fogok erről túl sokat elárulni, de igen, folytattunk tárgyalásokat (a McLarennel)” – idézi Di Restát a Daily Mail.

„Jó kapcsolatom van a McLarennel. Valójában Martin Whitmarsh volt az, aki megemlítette a nevemet a Force Indiánál, és sok éve a Mercedes Benz tagja vagyok. Útjaink kereszteződnek. Talán majd egy olyan autóban is ülhetek, mellyel legyőzöm őket, és én leszek az, aki utoljára nevet. Vagy velük dolgozhatom majd, ők profi szakemberekkel rendelkeznek és futamokat nyernek, és ez az, amiért én is itt vagyok.”

„Sajnos ebben a sportágban most minden a kereskedelmi oldalról szól, és a pénz mindenhol kevés. Péreznek jó háttere van” – célzott egyértelműen a Carlos Slim tulajdonában lévő mexikói távközlési Telmex cégre a force indiás pilóta.

000 facebook_banner.jpg

Di Resta szerint Péreznek rendkívül nehéz dolga lesz Jenson Button mellett, hogy hosszútávon bebiztosítsa magát a McLarennél, de nem ő az egyetlen pilóta, akire különösen nagy nyomás hárul majd ebben a szezonban.

„Nagyon nagy feladat lesz ezzel megbirkóznia.  Nagy teljesítményt kell mutatnia, és nyilván ezt Jenson nem fogja megkönnyíteni, mert valószínűleg csúcsformában lesz. Sokszor előfordul, hogy a dolgok más irányt vesznek, és valaki egyszer csak az F1-en kívül találja magát. Lehet, hogy Lewis Hamiltonnak sem fog tetszeni a Mercedes munkája, de ez mind nagyon gyorsan megváltozhat. A legnagyobb hangsúly az eredményeken van, és fontos, hogy a csapatfőnökök fejében is mindig ott legyél. Nekem mindenkivel jó a kapcsolatom a paddockban, és senkivel nem vagyok rosszban. Anélkül, hogy munkáért könyörögnél, a megfelelő időben mindig szem előtt kell lenni." 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 mclaren force india paul di resta formula-1 sergio perez