2013. jan 16.

F1 De la Rosa a Ferrarinál talált munkát

írta: FormaNet
F1 De la Rosa a Ferrarinál talált munkát

A Scuderia Ferrari ma hivatalosan megerősítette, hogy 2013-as versenyautóját február 1-jén Maranellóban mutatja be. Mindemellett az olasz istálló bejelentette, hogy a tapasztalt spanyol veterán, Pedro de la Rosa csatlakozik a csapathoz, és elsősorban a szimulátoros feladatokban fog segédkezni.

pedro de la rosa.jpg

A 41 esztendős Pedro de la Rosa korábban, nyolc éven keresztül (2003-2009) a McLaren csapatát erősítette tesztpilótaként, mielőtt a HRT egyik versenyzői ülését el nem foglalta. A katalán kis csapat azonban tavaly év végén bezárta kapuit, így a rengeteg tapasztalattal rendelkező De la Rosa állás nélkül maradt, egészen mostanáig.  De la Rosa 2007-ben a McLarennél dolgozott már együtt honfitársával, Fernando Alonsóval, idén pedig vele együtt immár háromra bővült a spanyolok száma a Ferrarinál, hiszen Marc Gené továbbra is a csapat tesztpilótája. De la Rosa a csapat fejlesztéseit elsősorban a szimulátorban való teszteléssel fogja segíteni. 

A Ferrari a nagy hagyományokkal rendelkező, év eleji rendezvényén, a Wrooomon jelentette be De la Rosa érkezését, illetve idei autójának bemutatójának időpontját is. Az új Ferrarit február első napján láthatja majd a nagyközönség, de (mint ahogy az olaszoktól ezt már megszokhattuk) a 2013-as konstrukció neve még nem tudható.

Eddig hivatalosan bejelentett autóbemutatók időpontjai:

McLaren - január 31.

Ferrari, Force India - február 1.

Sauber - február 2.

Red Bull - február 3.

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

ferrari forma-1 pedro de la rosa formula-1