2013. jan 18.

F1 Ecclestone és Briatore mentené meg a Force Indiát?

írta: FormaNet
F1 Ecclestone és Briatore mentené meg a Force Indiát?

Egyre kedvezőtlenebb hírek érkeznek a Force India tulajdonos csapatfőnökének, Vijay Mallyának pénzügyi helyzetéről, ami minden bizonnyal hatással lesz a csapat idei lehetőségeire is. Az olasz Italiaracing Magazin szerint a silverstone-i székhelyű istálló akár csődöt is jelenthet a Mallya tulajdonában lévő Kingfisher adóssága miatt.

Briattore Mallya.jpg

Amint arról a FormaNet Magazin pár napja beszámolt, egyre komolyabb gondokkal kell szembenéznie cége adóssága miatt az első indiai F1-es csapat alapító-tulajdonosának. Erről itt olvashattok.

Az olasz Italiaracing című lap Mallyához közeli forrásokra hivatkozva most egyenesen arról számolt be, hogy az üzletember elveszítette vagyona jelentős részét, és egykori milliárdos státuszát, és ez a súlyos gazdasági helyzet komoly kihatással lehet a Force Indiára is. A lap értesülése szerint az ügy már az F1 teljhatalmú urának, Bernie Ecclestone-nak a hivataláig jutott, és egy mentőcsomag előkészítésén dolgoznak, hogy megmentsék a csapatot a teljes csődtől.

A források tudni vélik, hogy az ügy kapcsán visszatérhet a száguldó cirkuszba az egykori csapatfőnök, Colin Kolles, aki 2011-ben a HRT csapatfőnökeként hagyta el a szériát (egy évvel a spanyol istálló szétesése előtt), azt követően, hogy az új menedzsment nem tudta kezelni a gazdasági gondokat. Kolles részt vett a Jordan istálló újraélesztésében, majd a Midland és a Spyker alakulatokon keresztül jutott el az eladások során a Force Indiához is.

Az olasz lap, az Ecclestone féle mentőcsomag kapcsán az egykori Renault csapatfőnök, a Crashgate botrány miatt az F1-ből távozni kényszerült Flavio Briatore nevét is megemlíti, hiszen köztudott az olasz szakember, és a FOM vezér Bernie Ecclestone baráti viszonya. Ez jó alkalom lehet a visszatérésre, miután Briatore büntetése az F1-től való távolmaradásra tavaly december 31-én lejárt. Bár a Renault egykori csapatfőnöke a büntetést követően úgy nyilatkozott, hogy később sincs szándékában visszatérni a szériába, ám talán van olyan helyzet, ami megfontolásra késztetheti a botrány ellenére is sikeresnek mondható szakembert.

000 facebook_banner.jpg

Hogy végül mi lesz a Force Indai sorsa, egyelőre megjósolni sem lehet, hiszen Mallya mellett egy igen jelentős pénzügyi potenciál, a Sahara Group is a csapat tulajdonosa, ám egyre bizonyosabb, hogy az egykor dúsgazdag üzletember, Vijay Mallya mint csapatfőnök, és mint tulajdonos már nem tervezhet hosszú távon az alakulattal.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma1 formula1 force india flavio briatore bernie ecclestone vijay mallya colin kolles