2013. jan 20.

F1 McLaren: Tavaly túl sok hibát követtünk el

írta: FormaNet
F1 McLaren: Tavaly túl sok hibát követtünk el

Az elmúlt évek izgalmai alapján az idei szezont is fokozott várakozás előzi meg. Mind a szurkolók, mind a szakemberek ilyenkor számtalan kérdést tesznek fel magukban, mely kérdésekre a szezon előrehaladtával kaphatnak csak választ. A McLaren sportigazgatója, Sam Michael úgy véli, idén sem lesz változás az élen, ám a szakember szerint a Red Bull, McLaren Ferrari élcsoporthoz sokkal közelebb kerülhet a Lotus és a Mercedes, és több futamgyőzelemre is esélyesek a felzárkózó alakulatok.

mclaren box.jpg

Az idei szezon előtt sokakban felmerülő kérdések közül néhány:

- A Red Bull megtudja-e őrizni a tavalyi év második felében tapasztalható dominanciáját

- A McLarennek sikerül-e megoldania, az egyébként talán legversenyképesebb autójánál a megbízhatósági problémákat?

- A Ferrarinak végre lesz-e igazán versenyképes autója?

- A Lotusnak sikerül-e egyet előrelépnie?

- Megtalálja-e a Mercedes Hamilton közreműködésével a helyes irányt?

- Közelebb tudnak-e kerülni a középcsapatok az élmenőkhöz?

- Mi lesz a kiscsapatokkal, a Caterhamnek sikerül-e végre a pontszerzés?

Sam Michael idén nem vár az élen jelentős változást, ám úgy véli, még izgalmasabb lehet a játék, a tavalyihoz képest.

sam-michael-mclaren-2011.jpg

„Azt hiszem, még szorosabb lesz, de az élen folyó csatáknak még mindig ugyanazok lesznek a főszereplői. Meg van az oka annak amiért ők vannak az élen. Azért, mert úgy teszik a dolgukat, ami szükséges ahhoz, hogy az övék legyen a leggyorsabb autó, a nyerő autó. Így azt hiszem, ugyanazok a csapatok nyernek majd, bár mások is ott lesznek.”

„Biztos vagyok abban, hogy a Lotus nyerni fog néhány versenyen, és a Mercedes is győzni fog párszor a szezon folyamán, de azt is gondolom, hogy nekünk továbbra is a Red Bull, és a Ferrari ellen kell küzdenünk, ahogyan eddig is.”

A szakember elismerte, hogy a csapatnak és az autónak három kulcsfontosságú területen kell javulnia idén, ha meg akarják szerezni a világbajnoki címet, és annak ellenére, hogy az autó tempójával tavaly nem volt különösebb gond, az autó sebességét is növelni akarják.

000 facebook_banner.jpg

„Mindenhol javulnunk kell. A motorversenyeknél azonban három terület kiemelkedően fontos, nem is akármilyen sorrendben. Ez a teljesítmény, a mechanikai megbízhatóság, és az üzemképességgel kapcsolatos megbízhatóság.”

„Ez a három legfontosabb terület, amin dolgozunk az elmúlt hat-nyolc hónapban, mivel jól tudjuk, hogy tavaly a szezon közepén túl sok hibát követtünk el. Ezeknek a területeknek a fejlesztésén dolgozunk ebben az évben.”

„És nem csak a hibák miatt kell gyorsabb autót készítenünk egy ennyire szoros mezőnyben.  Annak ellenére, hogy az utolsó versenyeket megnyertük, az autó, melyet Brazíliában használtunk, idén nem nyerne Melbourne-ben, ha azt vetnénk be, ezért egy annál sokkal gyorsabb autóra lesz szükségünk” – nyilatkozta Sam Michael, a wokingi alakulat sportigazgatója.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mclaren forma1 formula1 sam michael woking