2013. jan 24.

F1 Buemi: Egy versenyzőnek valódi kínzás, ha nem lehet ott a pályán

írta: FormaNet
F1 Buemi: Egy versenyzőnek valódi kínzás, ha nem lehet ott a pályán

Sebastien Buemi idén is a Red Bull Racing tartalékpilótája lesz, és nem tagadja, egy versenyzőnek valódi kínszenvedés a pálya szélről követni az eseményeket. A svájci pilóta többek között a LeMans-i 24 órás versennyel vigasztalódik, és továbbra is bízik benne, hogy 2014-ben ő is felsorakozhat a Formula-1-es nagydíjak rajtrácsára.

sebastien buemi.jpg

Sebastien Buemi három szezon után volt kénytelen felfüggeszteni F1-es karrierét, miután csapat, a Toro Rosso tavaly két ifjú tehetségnek, Daniel Ricciardónak és Jean-Eric Vergne-nek kínált lehetőséget. Buemi a Red Bull tesztpilótája lett, de saját bevallása szerint nem túl vidám dolog a háttérből figyelni az eseményeket.

„Igen, ez valóban szörnyű. Valódi kínzás! Egyértelmű, hogy egy versenyzőnek nincs annál rosszabb, mint az, hogy nem lehet ott a pályán” – mondta Buemi, aki reménykedett benne, hogy 2013-ra talál magának helyet, és például a Force Indiával is összehozták, ám a napokban hivatalossá vált, hogy továbbra is a Red Bull tartalékja lesz.

„Tekintettel a körülményekre, ez a legjobb megoldás. Nem volt lehetőségem, hogy aláírjak egy versenyképes csapathoz, ezért úgy döntöttem, maradok a Red Bull-lal, mely csapat most nyert újra bajnoki címet. A Red Bullnál végzett munka csak pozitív lehet a karrierem szempontjából.”

000 facebook_banner.jpg

A 24 esztendős svájci azért idén sem marad autóverseny nélkül, hiszen a tavalyi évhez hasonlóan, a Toyotának köszönhetően rajthoz állhat többek között a LeMans-i 24 órás versenyen.

„Igen, aláírtam a Toyotával. Ott leszek LeMans-ban, és minimum még három másik versenyen, illetve lesz egy 15 napos teszt is, így ez elég jó kis program lesz. Ami a nagydíjakat illeti, nem csak néző leszek, hanem szakértőként dolgozom majd egy tévénél” – árulta el Buemi, ami pedig a jövő évet illeti, egyértelmű, hogy még nem adta fel F1-es álmait.

„Nem zárhatjuk ki… Az F1-ben minden nagyon gyorsan változik. Amennyiben Mark visszavonul 2013-ban, biztos, hogy nagyon sok jelölt lesz a helyére.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 red bull formula-1 sebastien buemi