2013. jan 29.

F1 Pedro de la Rosa nagyon büszke arra, hogy Alonso vele akar dolgozni

írta: FormaNet
F1 Pedro de la Rosa nagyon büszke arra, hogy Alonso vele akar dolgozni

Pedro de la Rosa úgy tűnik, megtalálta a helyét a Ferrarinál, és jól érzi magát a maranellói alakulatnál. A tavaly még HRT színekben versenyző spanyol ráadásul határozottan büszke arra, hogy a csapat kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso vele akart együtt dolgozni.

Alonso és de la Rosa együtt dolgoznak.jpg

A veterán spanyol pilóta tegnap kijelentette, tény az, hogy honfitársa, Fernando Alonso vele akart együtt dolgozni, és erre De la Rosa nagyon büszke.

A 41 éves pilóta azt követően csatlakozott tesztpilótaként a Ferrarihoz, hogy cspata, a HRT anyagi okok miatt nem nevezett az idei bajnokságra, így versenyzői ülés nélkül maradt. De la Rosa a McLarennél dolgozott már együtt Alonsóval, és a mostani csatlakozását a maranellói istállóhoz sokan egyértelműen annak jeleként értékelték, hogy Fernando Alonso befolyása egyre nagyobb a csapatban. Ezeket a találgatásokat a spanyol veterán pilóta sem tagadta: „Fernando velem akar dolgozni, és ez nagy büszkeséggel tölt el.”

„Nem azért, mert ő is spanyol, hanem azért, mert ő a legjobb” - nyilatkozta a tapasztalt tesztpilóta a Ferrari szponzora, a Santander egyik rendezvényén.

000 facebook_banner.jpg

Eközben De la Rosa tagadta azokat az értesüléseket, hogy azért szerződött volna a Ferrarihoz, hogy kifejlesszen egy teljesen új szimulátort.

„Én egy új szimulátort? Jó vagyok, de nem ennyire jó” – viccelődött a spanyol.

„Jelenleg nincs ilyen projekt. Hozzákezdtünk a munkához, és azt fejlesztjük, amink van, amíg nem lesz teljesen tökéletes.”

„Ami bizonyos, hogy 2014-re számtalan szabályváltozás lesz, így rengeteg munka vár ránk a szimulátorban is. Ez az egyik oka, hogy itt vagyok, mert ezért hatalmas munka vár a Formula-1-es csapatokra” – nyilatkozta a mezőny legtapasztaltabb tesztpilótája.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma1 fernando alonso formula1 pedro de la rosa