2013. feb 01.

Ecclestone szerint a Mercedes Brawn nélkül is boldogulna - Az F1 vezére megkezdte idei jóslatait

írta: FormaNet
Ecclestone szerint a Mercedes Brawn nélkül is boldogulna - Az F1 vezére megkezdte idei jóslatait

Bernie Ecclestone szerint Niki Lauda és Toto Wolff érkezésével a Mercedes Ross Brawn nélkül is jól elboldogulna, és természetesen – mindenki máshoz hasonlóan – ő is nagyon kíváncsi arra, hogy a nagy átalakítások hoznak-e jelentős fejlődést az Ezüst Nyilaknak. A FOM vezér ugyanakkor a 2013-as szezon végkimenetelével kapcsolatban nagy meglepetésre nem számít, és azt jósolja, hogy Sebastian Vettel zsinórban negyedik világbajnoki címét is begyűjti.

Ecclestone vélemény megváltozott.jpg

 

Bár az érintettek cáfolják, ennek ellenére továbbra is azt beszélik, hogy a csapatfőnök, Ross Brawn hamarosan kiszorulhat a Mercedesből akár teljesen, avagy csapatfőnöki szerepe esetleg technikai igazgatói szerepre korlátozódhat. A Mercedes új sportigazgatója, Toto Wolff nemrégiben elárulta, hogy a csapatnál valóban szükség van egy új rendszer kidolgozására, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy Ross Brawn továbbra technikai szerepet fog betölteni, és számít a brit segítségére.

Az új sportigazgató, illetve Niki Lauda jelenléte Bernie Ecclestone szerint éppen elegendő lesz a Brackley központú alakulatban.

„Nekik már ott van Toto, és Nikit is megkapták. Valószínűleg ez elég is lesz” – mondta az F1 gazdasági vonatkozásaival foglalkozó újságírónak, Christian Sylt-nek az F1 vezére. 

Ecclestone mindenesetre már nagyon kíváncsi, hogy a forradalmi változások milyen eredményekben nyilvánulnak meg idén a Mercedesnél, és a 2013-as világbajnoksággal kapcsolatos jóslatait is megkezdte. A 82 éves brit úgy véli, a tavalyi évhez képest a McLarennek most nagyobb esélye lesz a bajnoki címért harcolni.

„Sokan nem osztják a véleményemet, de azt hiszem, a McLaren most kiegyensúlyozottabb lesz, és Buttonnak is megvan az esélye arra, hogy még jobb legyen.”

Ettől függetlenül azt jósolja, hogy Sebastian Vettel begyűjti negyedik vb trófeáját: „A következő sorrendet látom magam előtt: Vettel, Alonso, Button és Hamilton” – tippelt az olasz sport napilapnak, a La Gazzetta dello Sportnak. Ami pedig a Ferrarit illeti, arra számít, hogy a tavalyi évhez képest az olaszok is erősebbek lesznek.

„Semmi kétségem a felől, hogy a Ferrari erős lesz, de most jól kell kezdeniük – nem várhatnak öt-hat versenyig."

A FOM vezér eddig sem rejtette véka alá azon véleményét, hogy a gyenge csapatoknak nincs helyük a királykategóriában, ennek tükrében nem is meglepő, hogy cseppet sem sajnálja a HRT kiszállását, sőt (ahogy azt már tavaly is elmondta) számára maximum 10 csapat lenne az ideális mennyiség.

„A Formula-1-ben csak a legjobbak lehetnek, és nem olyan csapatok, akik nehézségekkel küzdenek. Azt hiszem maximum tíz csapatnak kéne lennie. A bajnokság szempontjából ez a szám lenne a legideálisabb.” 

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes forma-1 bernie ecclestone formula-1