2013. feb 01.

F1 Hivatalos: Van der Garde a Caterham másik pilótája

írta: FormaNet
F1 Hivatalos: Van der Garde a Caterham másik pilótája

A mai napon a Caterham bejelentette, hogy a holland Giedo van der Garde lesz 2013-ban az istálló második pilótája, Charles Pic mellett.

Van der Garte.JPG

A 27 éves pilóta a GP2-ből érkezik a királykategória mezőnyébe, így több idei újonccal együtt Melbourne-ben kezdheti meg Formula-1-es versenyzői karrierjét azt követően, hogy 2012-ben néhány szabadedzésen tesztpilótaként már vezethette a brit-maláj alakulat autóját.

"Tudom, hogy készen állok az F1-re, amiért egész karrierem során dolgoztam, és különösen az elmúlt évben ennél a csapatnál, mely meghozta nekem a végső célomat. 2012-ben teljes mértékben sikerült beintegrálódnom a csapatba, annak köszönhetően, hogy néhány szabadedzésen vezethettem, és, hogy tartalékpilóta lehettem, az sikerült a szezon során teljesen beépülni a csapatba. Most várom, hogy a motorsport legmagasabb szintjén folytassam a tanulást, és megmutathassam, készen állok az F1-re. Alig várom, hogy munkához lássak” – lelkesedett a 27 esztendős újonc. 

Van der Garde lesz a negyedik újonc pilóta a mezőnyben, a sauberes Esteban Gutiérrez, a williamses Valtteri Bottas és a marussiás  Max Chilton mellett, ami tovább erősíti azt a tendenciát, hogy a csapatok a jelenlegi gazdasági helyzetben kénytelenek a kiválasztás egyik feltételéül szabni a pilóták mögött álló pénzt is.

A Caterham bejelentését követően jelenleg már csak két szabad hely maradt az idei mezőny pilótaüléseit illetően, ugyanis a Marussia hivatalosan még nem jelentette be, hogy ki érkezik Timo Glock helyére, illetve  Force India továbbra sem nevezte meg Paul di Resta csapattársát, annak ellenére, hogy ma bemutatták idei autójukat.

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma1 formula1 caterham Giedo van deer Garte