2013. feb 01.

F1 Marko: Kevesen vannak, akik még ne próbálták volna elhalászni a Red Bull személyzetét

írta: FormaNet
F1 Marko: Kevesen vannak, akik még ne próbálták volna elhalászni a Red Bull személyzetét

Az elmúlt héten sokan felültek annak az alaptalannak bizonyuló pletykának, mely szerint a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner Maranellóban megbeszélést folytatott a Ferrarival egy esetleges szerződésről. A hírből mindössze annyi volt igaz, hogy a Concorde Egyezmény kapcsán ültek le tárgyalni a top csapatok vezetői a Ferrari székhelyén, Bernie Ecclestone-nal, és az FIA küldöttjeivel. Pár nappal később a Red Bull bejelentette, Christian Horner újabb kontraktust írt alá az energiaitalos csapattal.

Marko, horner vettel.jpg

Több oldal is beszámolt (tényként kezelve az eleve abszurdnak tűnő hírt) arról, hogy a Ferrari azért szeretné megszerezni Christian Horner csapatfőnököt, mert rajta keresztül esetleg át tudná csábítani a tervezőzsenit, Adrian Newey-t. Az ilyen híresztelések minden bizonnyal növelik az olvasottságot, ám a hitelességet leginkább rontják. Így gondolja ezt a Red Bull szabad szájú főtanácsadója is, aki szerint a jelenlegi csapatfelállás tökéletes, és egy ilyen egységet minden erővel egyben kell tartani a további sikerekért, mely az elmúlt három évben is jellemezte a Milton-Keynes-i istállót.

Marko szerint sokan próbálják az egységüket megbontani, és Horner új szerződésével kapcsolatban elárulta, hogy az Christian Horner csapatfőnök, és Dietrich Mateschitz között egy kézfogással el volt intézve, ami egyértelműen arra utal, hogy a 39 éves szakember erősen kötődik a milliárdos üzletember tulajdonában lévő istállóhoz.

„Továbbra is kézfogással” – nyilatkozta Marko, aki sejtetni engedte, hogy Horner további 5 éves kontraktusban állapodott meg az osztrák milliárdossal.

„Valami olyasmi” – mondta szűkszavúan az istálló főtanácsadója a szerződés időtartamát firtató kérdésre a Kleine Zeitungnak.

Az elmúlt három évben sikert sikerre halmozó Milton Keynes-i alakulatnál azonban Marko szerint félévenként kellene felülvizsgálni, és újra aláírni a legfontosabb szerződéseket, hogy elejét vegyék mindenféle találgatásnak. A szakember elsősorban Sebastian Vettel és Adrian Newey szerződésére gondolt, ám a legújabb, a Ferrarival összefüggésben felmerült  pletykák miatt minden bizonnyal magának a csapatfőnöknek a szerződése is ott lehet az osztrák gondolataiban.

Ezzel kapcsolatban is igen pikírt módon nyilatkozott Marko: „Nem sokan vannak (az F1-ben) akik még nem próbálták meg elhalászni a Red Bull személyzetét.”

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma1 red bull formula1 christian horner helmut marko