2013. feb 13.

F1 Közeleg a versenyszezon - A Pirelli bejelentette az első négy futam gumiválasztékát

írta: FormaNet
F1 Közeleg a versenyszezon - A Pirelli bejelentette az első négy futam gumiválasztékát

Egyre több jel mutatja, hogy rövidesen elkezdődik a Formula-1 2013-as versenyszezonja. A tesztekkel tulajdonképpen már elkezdődött az idény, ám az igazi izgalmakat először az Ausztrál Nagydíj hétvégéjén élhetjük át. Hogy erre már nem is kell olyan sokat várni, az is jelzi, hogy a Pirelli bejelentette, milyen keverékeken versenyeznek a pilóták a 2013-as évad első négy nagydíján.

első négy futam gumiválasztás.jpg

Az évadnyitó Ausztrál Nagydíjra az olasz gumigyártó a szuper lágy keverékeket viszi, a közepes keménységű abroncsokkal párosítva.

A következő, Maláj Nagydíjra az új fejlesztésű, idén narancssárga jelölést kapott kemény keverékek kerülnek bevetésre, a fehér jelölésű közepes abroncsokkal, melyet a magas pályahőmérséklettel, és az érdes aszfalttal indokolt az olasz cég.

Kínában,  a harmadik futamon a közepes és a lágy keverékekkel gazdálkodhatnak majd az istállók és a pilóták, míg Bahreinben a lágy és a kemény keverékek kerülnek fel a Formula-1-es autókra.

Ahogy az 2012-ben is volt, a keményebb keverékekből hat, míg a lágyabból 5 szett áll a pilóták rendelkezésére. Eső esetén a Pirelli négy garnitúra köztes esőgumit és három készlet extrém esőgumit szállít a pilótáknak egy-egy versenyhétvégére. 

000 facebook_banner.jpg

Gumiválaszték az első négy futamra:

Ausztrália: szuper lágy és közepes abroncsok

Malajzia: közepes és kemény abroncsok

Kína: lágy és közepes abroncsok

Bahrain: lágy és kemény abroncsok

Az első négy versenyen tehát minden alkalommal eltérő gumiválasztékkal kell számolniuk a pilótáknak és az istállóknak.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

pirelli forma1 formula-1 F1 futamok 2013