2013. feb 27.

F1 10 perc Jenson Buttonnal és Sergio Pérezzel

írta: FormaNet
F1 10 perc Jenson Buttonnal és Sergio Pérezzel

Mielőtt Jenson Button és Sergio Pérez visszatér csapatával Barcelonába, az év utolsó kollektív tesztjére, a két versenyző ellátogatott a Vodafone McLaren Mercedes technológiai központjába, hogy megtudják hogyan haladnak az előkészületek. A látogatás során jutott egy kis idő néhány kérdés megválaszolására is, melyet a csapat hivatalos weboldalán osztott meg a rajongókkal. Központban természetesen az Ausztrál Nagydíjra való felkészülés áll, de Buttontól például azt is megtudhatjuk, hogy a teszteken mindenki figyeli a riválisokat, még ha ezt nem is ismerik el. 

6821.jpg

 

Hogyan edzettél a téli szünet alatt?

Jenson Button: A téli szünet nagyon jó volt. Az egész decemberi hónap ott volt a kikapcsolódásra -  Hawaii-on voltam, szóval napsütés, óceán, és homok! Ez egy igazán kellemes hely a pihenéshez és ahhoz, hogy egy őrült szezon kezdete előtt elvégezzünk néhány megfelelő edzést. De az is jó dolog, hogy elkezdődik a szezon.

Sergio Pérez: Az edzésem nagyon sokat fejlődött, mióta csatlakoztam a Vodafone McLaren Mercedeshez. Kidolgoztuk a fitnesz programot, és azt hiszem jó eredményeket értünk el ezen a területen, és készen állunk a szezonkezdetre. Már csak pár hét van hátra, de fittebb vagyok, mint eddig bármikor!

És hogy mennek a tesztek Spanyolországban?

Sergio Pérez: A tesztelés jól megy. Nyilván vannak még bizonyos kérdések, mint ahogy a szezon ezen szakaszában mindenki másnak is, de szerintem minden rendben van és a helyes irányba haladunk, így nagyon fontos, hogy továbbra is így folytassuk a munkát, és folyamatosan, mindig a helyes  irányba fejlődjünk.

Jenson Button: Jól mennek a dolgok a teszteken. A szezon elején ez mindig elég bonyolult, mert próbáljuk kitalálni, hogy a többiek vajon mit csinálnak. Persze mindig mindenki azt mondja, hogy nem érdekli, mit csinál a másik, és csak saját magunkra koncentrálunk - ami igaz is -, de közben mindig tudni akarjuk, hogy mások  hol tartanak. Ami magát az autót – az MP4-28-at – illeti, nagyon jó. Volt néhány olyan probléma, ami kissé visszavetett minket, de úgy érzem, hogy Melbourne-ben erős lesz a kocsi. Most csak az a lényeg, hogy minél több kört tegyünk meg vele Melbourne-ig, mert valóban ez a legfontosabb annak érdekében, hogy magabiztosan hajtsunk ki a garázsból a pénteki szabadedzésen.

Milyen érzések vannak bennetek az Ausztrál Nagydíjjal és a 2013-as szezon kezdetével kapcsolatban?

Sergio Pérez: Szeretek Ausztráliában lenni, először is szeretem a várost, Melbourne-t. Ilyenkor már mindenki annyira várja a szezon kezdetét, hogy mindig nagyon jó amikor már ott vagyunk. Fantasztikus a hangulat, a pályán pedig mindig jó versenyek vannak. Ez egy nagyon jó pálya, és tényleg élvezem. Van benne néhány gyors-, és néhány nagyon lassú szakasz is, és néha nagyon közel van a fal, így könnyű hibázni. Azt hiszem, ez egy nagyon komplex nagydíj.

000 facebook_banner.jpg

Jenson Button: Melbourne tökéletes hely a szezonnyitó nagydíjhoz. Az ausztrál rajongók igazán szeretik a Formula-1-et, és a város is gyönyörű – az Albert Park az egésznek az alapja. Ez egy igazán élvezetes verseny, és mivel a szezon kezdete, így mindenki nagyon izgatott ilyenkor. Mire eljutunk az év végéhez, addigra már a mérnökök is nagyon fáradtak, hiszen egész évben teljes gőzzel dolgoznak. De ez az első futam, és ilyenkor még mindenkinek mosoly van az arcán, ami nagyon különleges. Az elmúlt években nagyon jó volt hozzám, hiszen négy éven belül háromszor nyertem, így várom, hogy meglegyen a negyedik is.  

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 mclaren jenson button formula-1 sergio pérez