2013. már 01.

F1 Sutil: Mindenki megérdemel egy második esélyt

írta: FormaNet
F1 Sutil: Mindenki megérdemel egy második esélyt

Csütörtökön hivatalossá vált, hogy egy év kihagyás után Adrian Sutil visszatér a királykategóriába, a Force India csapatához. Tavaly a német leginkább az elhúzódó bírósági tárgyalás miatt nem jutott üléshez, most azonban Jules Bianchi helyett az ő tapasztalatát választotta Vijay Mallya alakulata. Sutil úgy véli, mindenki hibázhat, és mindenki megérdemel egy második esélyt, mindeközben úgy tűnik, hogy ő még nem bocsájtott meg Lewis Hamiltonnak

adrian sutil barcelona.jpg

 

Néhány megkérdőjelezik, hogy Adrian Sutil volt-e a megfelelő választás a Force India számára, miután 2011-ben a Kínai Nagydíj hétvégéjén súlyosan megsebesítette a Renault egyik szakemberét, ami miatt 18 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A büntetés még nem telt le, ettől függetlenül a csapat és Sutil sem gondolja, hogy ennek bármiféle összefüggése lenne az versenyzéssel, és a 30 esztendős pilóta természetesen nagyon boldog, hogy ő rá esett a választás.

„Az utóbbi napokban volt egy nagyon jó érzésem, de én is csak csütörtökön dél körül kaptam meg az üzenetet. Mindez azt igazolja, hogy soha nem szabad feladni. Ha kemény dolgozol érte, és hiszel benne, akkor kapsz egy második esélyt. Mindenki megérdemel egy második esélyt” – vélekedett a német pilóta.

„Nehéz volt ez a néhány hónap, de sok jó ember vett körül, akik mindenben segítettek. Mindenki követhet el hibákat az életben. Ha soha nem hibáznánk, akkor sosem tanulnánk. Nem hinném, hogy van olyan ember, aki soha nem hibázott. Az én hibám talán valamelyest más volt, és nagy nyilvánosságot is kapott, de vannak, akik még ennél is rosszabb dolgokat csinálnak, csak éppen senki nem beszél róluk. Ha valaki rosszat tesz nekem, vagy valaki másnak, akkor is mindig adok neki egy esélyt, hogy meg tudja mutatni, hogy továbbra is jó ember. Adok neki egy második esélyt. Szerintem ez a helyzet is hasonló. Természetesen ez egy nagyon kemény üzleti világ, de senki nem tökéletes, és ez az, amiért az élet egy nagy kaland.”

Sutil hatalmas ambíciókkal kezdi meg hatodik F1-es szezonját, és mivel úgy látja, hogy az idei autója igazán versenyképes lesz, így nem elégszik meg a pontszerző helyekkel.

„Már az első teszten is láttam, hogy jó eredményeket ért el a csapat. Vannak új emberek, új struktúrák,  mindenhol egy kicsit javultak, és jó ezt látni. Még mindig egy kiscsapat vagyunk, de biztos vagyok benne,  hogy egy nagyon jó szezonunk lehet. A célkitűzéseim nagyon magasak. Nem azért vagyok itt, hogy az ötödik vagy hatodik helyen versenyezzek. Dobogóra akarok állni. A céljaim most nagyobbak. A jövőben nyerni is szeretnék, és a világ egyik legjobb F1-es versenyzőjévé válni.”

000 facebook_banner.jpg

sutil - hamilton.jpgSutil még a sanghaji incidens előtt nagyon jó barátságot ápolt a mezőny egyik sztárpilótájával, Lewis Hamiltonnal, aki szintén ott volt a társaságban azon a bizonyos szórakozóhelyen, de később nem ment el a tárgyalásra barátja mellett tanúskodni. A két egykori barát azóta nem beszélt egymással.

„Jelenleg semmilyen kapcsolatban nem állunk. Azóta nem láttam, és nem is beszéltem vele. Biztos, hogy találkozni fogunk, de nem tudom mi fog történni” – mondta a 30 esztendős Sutil.

Hogy Hamilton vajon kap-e tőle egy második esélyt, az még a jövő zenéje, a brit mindenesetre örül annak, hogy egykori barátja visszatérhetett a királykategóriába. Hamilton azt mondja, hogy az elmúlt hónapokban megpróbálta felvenni Sutillal a kapcsolatot, de eredménytelenül.

„E-maileztem neki párszor. Például nem olyan régen, amikor hallottam, hogy esélyes az ülésre. Csak annyit írtam, hogy mondok egy imát érte, és remélem, hogy sikerül, mert valóban megérdemli, hogy visszatérjen az F1-be. Amint megtudtam itt a teszt közben a dolgot, e-mailben gratuláltam neki. Nem hallottam még semmit tőle, de biztos vagyok benne, hogy valamikor le fogunk ülni beszélgetni. Nagyon várom, hogy láthassam, mert jó ideje nem találkoztunk már. Régebben hívtam is, de az egyik barátja - akivel régebben nagyon jóban voltunk - közbelépett. Ez egy nagyszerű lehetőség számára. Minden jót kívánok neki erre a szezonra, és ahogy azt a neki küldött üzeneteimben is írtam, remélem, ha kimegy a pályára, bebizonyítja, hogy ő volt a helyes választás” – nyilatkozta a csütörtöki tesztnap végén Hamilton.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 lewis hamilton force india adrian sutil formula-1