2013. már 01.

F1 Villeneuve szerint Alonso a favorit, Grosjean pedig semmit nem tanult a hibáiból

írta: FormaNet
F1 Villeneuve szerint Alonso a favorit, Grosjean pedig semmit nem tanult a hibáiból

A szókimondó, 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve szerint a Lotus F1 Team francia versenyzője, Romain Grosjean semmit nem tanult a hibáiból legalábbis a tavalyi szezonban biztosan nem. A kanadai ex F1-es versenyző favoritja Fernando Alonso és Lewis Hamilton, még úgy is, ha a legjobb autó az Adrian Newey által tervezett Red Bull RB9-es.

villeneuve_jacques.jpg

 

Romain Grosjean tavaly nem egy versenytársának okozott fejfájást meggondolatlan manővereivel, sőt egy idő után nem telt el úgy hétvége, hogy az éppen mellőle rajtoló versenyzőtől ne kapott volna figyelmeztetést, hogy vigyázzon magára a vasárnapi rajtnál. Köztük volt Mark Webber is, aki a Szingapúri Nagydíj előtt azt üzente a franciának, hogy ha nem akar megismerkedni a jobb horoggal, akkor vagy viselkedjen, vagy vegye fel a nyúlcipőt. Éppen az ausztrál volt az is, aki néhány incidens után  „egykörös dilinyósnak” nevezte el Räikkönen csapattársát, ám Grosjean biztos benne, hogy erre a szezonra összeszedettebb lett, és sokat tanult a 2012-es hibákból.

A széria 1997-es világbajnoka, Jacques Villeneuve azonban nem így gondolja.

„Az egyetlen oka, hogy esélyes a győzelemre az az, hogy egy hihetetlenül jó autóban ül. A probléma csak az, hogy nem tanul a hibáiból. Tavaly semmit sem változott az első versenytől egészen az utolsóig, ami nagy kár, mert egyébként egy nagyon gyors versenyző” – vélekedett Grosjeanról Villeneuve.

000 facebook_banner.jpg

Ami a top pilótákat illeti, a kanadai szerint az egyetlen kiemelkedő tehetség a ferraris Fernando Alonso.

„A legjobb autó biztos, hogy Adrian Newey Red Bullja. Ettől függetlenül Alonsón kívül nincs más pilóta, aki az egész verseny alatt képes az autó határait feszegetni. Vettel nem ilyen, ő hibázik. Az egyetlen kiemelkedő versenyző Alonso. Utána talán Lewis Hamilton, aki már nem tagja a McLaren családnak, így nem védhetik meg többé, de ő egy harcos, ezért nagyon érdekes lesz látni.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 jacques villeneuve formula-1 romain grosjean