2013. már 02.

Alonso: 200 százalékkal jobb helyzetben vagyunk, mint tavaly

írta: FormaNet
Alonso: 200 százalékkal jobb helyzetben vagyunk, mint tavaly

Fernando Alonso pénteki tesztnapja után optimistán nyilatkozott az F138 potenciáljáról, sőt véleménye szerint az idei autó 200 százalékkal jobb, mint az egy évvel ezelőtti elődje.

fernando alonso_1.jpg

A Scuderia Ferrari 2012-es téli felkészülése finoman szólva sem volt egy sikertörténet, hiszen a vártnál kevésbé volt versenyképes az autó. Idén azonban más a helyzet, így a csapat spanyol sztárpilótája sokkal optimistábban készül a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjra. Alonso a tegnapi nap folyamán ülhetett először autóba a héten, és vasárnap, az utolsó tesztnapon folytathatja a munkát. Mindamellett, hogy a változó időjárási körülmények miatt nem volt könnyű teljesíteni a programot, a kétszeres bajnok elégedett az eddig elért fejlődéssel.

„Nyilvánvaló, hogy a körülmények miatt egy kissé furcsa napunk volt, és nagyon nehéz összehasonlítani a múlt hét, vagy az elmúlt év tesztjeivel” – kezdte értékelését Alonso, aki pénteken összességében még így is 102 kört tett meg a katalán pályán.

„Már most sokkal nagyobb az önbizalmunk, mint tavaly ilyenkor, amikor az utolsó teszten már nagyjából tudtuk, hogy körülbelül két másodperc a hátrányunk a top csapatokhoz képest. Akkor nem számítottunk arra, hogy Ausztráliában ott lehetünk a Q3-ban, és végül ez így is történt."

„Ezúttal viszont más a helyzet, és sokkal magabiztosabbak vagyunk. A cél az volt, hogy csökkentsük a tavaly Brazíliában a pole pozíciót érő körhöz képest meglévő hét-nyolc tizedmásodperces szakadékot, és remélem, hogy ez sikerült is, így a tavalyi Brazil Nagydíjnál kicsit jobb helyzetben érkezhetünk Ausztráliába. Ez azt jelenti, hogy 200 százalékkal jobb a helyzetünk, mint egy évvel ezelőtt.”

000 facebook_banner.jpg

A kétszeres világbajnok úgy véli, hogy ha a 2012-es autóval sikerült világbajnoki címért küzdenie, akkor most még nagyobb esélye lesz.

„Igen, azt hiszem” – válaszolt arra a kérdésre, hogy harcolhat-e az idei bajnoki trófeáért.

„Semmi okát nem látom annak, hogy ez ne történne meg. Tavaly nagyon nehéz telünk volt, teljesen elvesztettük az irányt, és nem értettük az autót. Ennek ellenére az utolsó versenyig harcoltunk a címért. Most van egy jó autónk, ami jól reagált a végrehajtott változtatásokra, és úgy viselkedik, ahogy azt vártuk. Tudjuk, hogy még nem mi vagyunk a leggyorsabbak, de a lehetőség benne van. Sokkal könnyebb helyzetben vagyunk, mint tavaly.”

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma-1 fernando alonso formula-1