2013. már 16.

F1 Kubica minden pénzét odaadná, hogy visszatérhessen az Formula-1-be

írta: FormaNet
F1 Kubica minden pénzét odaadná, hogy visszatérhessen az Formula-1-be

Az elmúlt pár hónapban egyre többen legyintettek arra a felvetésre, hogy Robert Kubica valaha is visszatérhet-e a száguldó cirkuszba, sőt maga a lengyel pilóta sem tudta igazán biztatni rajongóit. Tavaly visszatért a motorsport világába, és néhány rali futamon sikeresen bizonyította, hogy él még benne a versenyzés- és a vezetés iránti szenvedély, sőt idén az egész évet ebben a szériában tölti majd el. A napokban azonban úgy nyilatkozott, hogy minden pénzét odaadná azért, hogy újra a Formula-1-ben versenyezhessen.

Kubica visszatérne.jpg

A Lotus egykori lengyel pilótájáról 2011-es rali balesete óta folyamatosan ellentmondásos hírek érkeztek, elsősorban egészségi állapotáról, ám úgy tűnik, a sokak által kedvelt Robert nem adta fel F1-es álmait. Kubica meg van győződve arról, hogy már jelenleg is képes lenne Formula-1-es autót vezetni bizonyos pályákon, mint például a barcelonai aszfaltcsík.

Az idei évben a raliban folytatja a visszatérést a motorsportok világába, ám nem tagadta, hogy ezt csupán átmeneti állomásnak tekinti, és a végső cél az F1-be való visszatérés.

„Minden pénzt megadnék azért, hogy visszatérhessek egy F1-es autó pilótafülkéjébe” – nyilatkozta a lengyel a napokban.

"Jelenleg Barcelonában már képes lennék rá, Monacóban azonban még nem” – érvel Kubica, összehasonlítva a két pálya jelentősen eltérő vonalvezetését, utalva a hercegség kanyargós szűk utcáinak embert próbáló jellegére.

„Továbbra is remélem, hogy visszatérhetek oda, ahol előzőleg voltam. Azt gondolom, mindenki szeretne ott látni engem.”

000 facebook_banner.jpg

„Ez lehet, hogy kissé különös, mert néhányan a raliból azt szeretnék, hogy maradjak és ralizzak tovább,  de én a Formula-1-ből érkeztem, és ami történt, az hirtelen az egész életemet megállította egy pillanatra.”

„Most már tudom, sőt mindig is tudtam, de most már sokkal jobban méltányolom, hogy semmi sem lehet annál jobb az életben, mint amikor azt tehetem, amit a legjobban szeretek” – nyilatkozta a 28 éves lengyel pilóta.

Hogy sikerül-e a visszatérés, csak remélni tudjuk, ám azon ne csodálkozzunk, ha az idei szezonban tesztlehetőséget kap valamelyik nagy csapattól, hiszen tehetsége megkérdőjelezhetetlen, de annak megítéléséhez, hogy mennyire sikerült felépülnie, mindenképpen F1-es autóba kell ülnie. Akár egy Ferrariba is.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma1 robert kubica formula-1