2013. ápr 09.

F1 Wurz szerint Webber eleget keres ahhoz, hogy lenyelje a keserű pirulákat

írta: FormaNet
F1 Wurz szerint Webber eleget keres ahhoz, hogy lenyelje a keserű pirulákat

A szezon harmadik nagydíjának küszöbén továbbra is még a Maláj Nagydíjon történt Red Bull incidens az egyik fő téma. Most az egykori williamses pilóta, Alex Wurz fogalmazott meg egy igen furcsa véleményt, mely szerint Mark Webbernek meg kell birkóznia a 2-es számú pilóta szerepével, vagy ha ez nem megy, akkor búcsút kell inteni az energiaitalosoknak. Wurz szerint egyébként az ilyen és hasonló incidensek jót tesznek sportnak, mert fellendítik az érdeklődést.

webber - sepang_3.jpg

Sokak szerint Sebastian Vettel egyértelműen a Red Bull első számú pilótája, még úgy is, hogy a csapat vezetősége időről időre hangsúlyozza, hogy az egyenlő bánásmód elvét alkalmazza. Az egykori Formula-1-es versenyző, Alex Wurz is úgy véli, hogy Mark Webber csak 2-es számú a Red Bullnál, de elég fizetést kap azért, hogy ezt fel tudja dolgozni.

„Milliós fizetése van, ami segít neki abban, hogy kezelje ezt a fájdalmát. Ha pedig úgy gondolja, hogy más csapat jobban szolgálná az ő érdekeit, akkor búcsút kell inteni. De jelenleg úgy vélem, hogy le fogja nyelni ezt a keserű pirulát” - fogalmazott Wurz.

„Végeredményben jól tudja, hogy egy sikeres csapatnál van, és ha szerencséje van, akkor még világbajnok is lehet, ha Vettelnek nem jön össze. Egyébként másodhegedűs szerepet játszik jó pénzért, és a sport egyik csillaga lehet. Ez ilyen egyszerű.”

Sepangban nem csak a címvédő csapatnál, de a Mercedesnél is megtörtént a csapatutasítás, ám ebben a szituációban Wurz nem gondolja, hogy Lewis Hamilton előnyt élvezne a német gyártónál.

„Nem hiszem. Az biztos, hogy Nico (Rosberg) és menedzsmentje magyarázatot kér majd arra, hogy ez hierarchia volt, vagy egy logikán alapuló spontán döntés. Lehet, hogy Ross Brawn nem gondolt bele, hogy ebből súrlódások és félreértések lehetnek.”

Az egykori F1-es versenyző Webberről alkotott véleménye első hallásra talán logikusnak tűnik, és egy átlagembernél valószínűleg van az a pénz, amiért képes kompromisszumokat kötni, de nem szabad elfelejteni, hogy ezek a srácok versenyzőnek születtek. A motiváció náluk nem a pénz, hanem a győzni akarás. Ha nem így lenne, valószínűleg már a veterán ausztrál is inkább a hasát süttetné a tengerparton.

000 facebook_banner.jpg

A 39 esztendős Wurz egyébként úgy látja, hogy a malajziai csapatutasítások jót tettek a sportnak: „Azt látom, hogy ez nagyon jó a sportnak. Az ilyen történetek megnövelik, fellendítik az érdeklődést. A lényeg, hogy ez jó az üzletnek még akkor is, ha sport eszmeisége kapcsán egyeseknél vitathatók az ilyen utasítások.”

Fotó: motorsport.com

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

forma-1 red bull mark webber sebastian vettel formula-1 alex wurz