2013. ápr 21.

F1 Button és Pérez a pályán kívül sem érti meg egymást

írta: FormaNet
F1 Button és Pérez a pályán kívül sem érti meg egymást

Jenson Button úgy gondolja, újdonsült csapattársa, Sergio pérez túlságosan is agresszív volt vele a bahreini versenyen, a mexikói szerint azonban ugyannyira volt agresszív, mint amennyire brit csapattársa.

Button Bahreinben.jpg

A bahreini verseny nagy részében, a 12. helyről rajtoló Sergio Pérez menetelése szolgáltatott látnivalókat és izgalmakat. A mexikói pilóta többek között saját csapattársával, Jenson Buttonnal is nagy csatába keveredett, ahol egyikőjük sem hagyta magát, így a két kocsi kereke nem is egy alkalommal összeért. Az egyik ilyen incidensnél Pérez kocsijának első szárnya meg is sérült, ám ez nem nagyon hozta zavarba a 23 esztendős tehetséget. Annál inkább meglepődött a rutinos 2009-es bajnok, sőt a rádión kétségbeesetten kérte csapatát, hogy nyugtassák le a kakaskodó Pérezt.

„Nagyon hangos voltam a rádióban, hiszen az érzelmek elég magasra csaptak, de most is ugyanazt mondanám. A verseny egyébként nagyon jó volt, egyedül Checo [Perez] nem volt túl jó. Túlságosan agresszív volt, hiszen ha 300 km / órával mész, nem igazán számítassz arra, hogy pont a csapattársad kerül melléd, és bumm, összekoccan veled. Ez egy kissé meglepett, de valószínűleg nem én vagyok az egyetlen, aki így érez” – mondta kettőjük csatájáról a mezőny legtapasztaltabb versenyzője.

000 facebook_banner.jpg

Pérez természetesen másként látja a helyzetet, és bár elismerte, hogy meg kell majd beszélniük a történteket, de véleménye szerint ő is annyira volt agresszív, amennyire Button.

„Ez egy olyan helyzet volt, amit személyesen meg kell majd beszélnünk. Azt hiszem éppen annyira voltam agresszív, mint amennyire ő velem. Majdnem túl sok lett, mindketten tudtuk, hogy ebből kiesés is lehet, szóval ezt meg kell beszélnünk” – vélekedett a mexikói, aki végül a hatodik helyen szelte át a célvonalat, míg csapattársa csak az egy pontot érő 10 helyen.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

mclaren forma1 jenson button formula-1 sergio pérez bahreini nagydíj 2013