2013. ápr 21.

F1 Vettelnek nincs szüksége barátokra az F1-ben, véli Helmut Marko

írta: FormaNet
F1 Vettelnek nincs szüksége barátokra az F1-ben, véli Helmut Marko

Sebastian Vettel, a Red Bull háromszoros világbajnoka pár éve valószínű, még nem gondolta, hogy mára a Formula-1 egyik legmegosztóbb résztvevője lesz, mind az F1 berkein belül, mind pedig a rajongók körében. A Maláj Nagydíjon mutatott engedetlensége azonban ezt a tendenciát tovább fokozta, és a német pilóta egyre jobban elszigetelődik a paddockban. Természetesen azért vannak támogatói, akik szerint Vettelnek egyáltalán nincs szüksége barátokra az F1-ben, mert anélkül is jól elboldogul. Ezen a véleményen van az egykori Formula-1-es pilóta, Gerhard Berger, és a Red Bull főtanácsadója, Helmut Marko is. Kimi Raikkönen szerint Vettel csak idősebb lett, de ugyan az a kedves srác, mint pár éve.

Marko szerint Vettelnek nem kellenek barátok.jpg

Marko a Bild am Sonntag lap állítására,- mely szerint a regnáló világbajnok igen alacsony népszerűségnek örvend a paddockban - elmondta, védencének a népszerűség hiánya semmiféle problémát nem jelent.

„Sebastian nem egy politikus, aki választást akar nyerni” – jelentette ki a szakember Bahreinben.

„A Formula-1-ben csak a pontok számítanak, nem a barátok.”

Gerhard Berger, aki az egyik legnagyobb F1-es pilóta, Ayrton Senna csapattársa is volt, úgy gondolja, Vettel mostani karaktere tükrözi a német eddigi sikereit.

„Olyan pilóták, mint Senna, Schumacher, vagy éppen Vettel, képtelenek követni a csapatutasításokat” – nyilatkozta az osztrák az El Paisnak a Bahreini paddockban.

Amikor Vettel malajziai esetéről tovább kérdezték, Berger így válaszolt.

„A pilóták, mint ahogy ő is, meg akarnak nyerni minden versenyt, és minden világbajnokságot. Nem lehet nekik azt mondani, hogy ezt vagy azt tegye.”

„Adhat ugyan olyan válasz, ami megfelel, de ha elérkezik az idő, az ember agya már másképpen reagál.”

Berger azonban Vettel reakciójával nem igazán ért egyet, mert szerinte következetlen, és felesleges, hogy először, még a futamot követően elnézést kért, majd Kínában már támadta csapattársát, Mark Webbert.

„Elfecsérelt idő. Sebastiannak nincs szüksége magyarázkodásra, mert mindenki tisztába van a helyzetével. Neki csak a versenyekre, és a győzelemre kellene összpontosítania, semmi másra.”

000 facebook_banner.jpg

Helmut Marko kijelentése, már ami Vettel F1-es barátait illeti, nem teljesen igaz, hiszen a regnáló világbajnokot évek óta jó viszony fűzi a cirkusz másik kiemelkedő tehetségű klasszisához, Kimi Räikkönenhez.

A jégember így vélekedett Vettelről, amikor arról kérdezték, szerinte változott-e a német pilóta a sikerek hatására: „Nem töltünk együtt sok időt, de szerintem ő egy kedves srác. Ha összehasonlítjuk azzal, hogy milyen volt négy éve, akkor azt hiszem idősebb lett, és tudja, hogyan lehet jobb a sport.”

Raikkönen egy dolgot azonban nem volt hajlandó elárulni. Mikor azt kérdezték mi a véleménye a Multi 21 kódolt csapatutasításról, és a Vettel féle elutasításról, a finn klasszis így felelt: „Nincs értelme, hogy ezen gondolkodjam.  Ez semmin sem változtatna. Ez engem nem érdekel, és csak időpazarlás erről beszélni, mert (velem) ilyen nem történt meg.”

„Ha majd ilyen történik, meglátjuk” – zárta rövidre a jégember a Vettel esettel kapcsolatos véleményét.

 

FormaNet

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma1 kimi raikkönen sebastian vettel gerhard berger helmut marko formula-1 csapatutasítás