2013. ápr 22.

F1 Grosjean reagált Prost kritikájára

írta: FormaNet
F1 Grosjean reagált Prost kritikájára

A Formula-1 négyszeres világbajnoka, Alain Prost nemrégiben azt nyilatkozta honfitársáról, Romain Grosjeanról, hogy jelenleg még fejben nem áll készen a sikeres F1-es szereplése. A francia F1-es legenda úgy véli, hogy a Lotus fiatalabbik versenyzőjének nincs elég önbizalma, ám maga az érintett nem osztja ezt a véleményt.

grosjean - bahrein.jpg

A 2012-es évben Romain Grosjean három dobogós helyezést szerezett, ám szezonja mégsem ezekről a sikerekről, sokkal inkább rajtbaleseteiről és egyversenyes eltiltásáról maradt emlékezetes. Az elmúlt évben a francia pilóta leginkább ez utóbbi incidensekkel hívta fel magára a figyelmet, és ehhez képest idén az első három nagydíjon meglehetősen beleszürkült a mezőnybe. Olyannyira, hogy egyes kritikák már arról szóltak, hogy ha ki akar tűnni a mezőnyből, kénytelen lesz ismét valamilyen balesetbe keveredni. Alain Prost természetesen nem fogalmazott ennyire cinikusan, de úgy véli, némi önbizalom ráférne Grosjeanra.

„Az interjúk alatt is tisztán látszik, hogy mentálisan nehéz helyzetben van. Hiányzik belőle az önbizalom, és ez leginkább attól van, hogy Räikkönen jól teljesít. Lehet, hogy csak egy jó hétvégére van szüksége ahhoz, hogy tiszta lappal indulhasson, de személy szerint én azt hiszem, hogy nem a sebességével van probléma, sokkal inkább mentális magyarázata van a dolognak” – mondta el véleményét nemrégiben Prost.

Romain Grosjean a szezon elején többször is elmondta, hogy valamiért nem találja meg az összhangot az E21-gyel, és úgy érzi, valami nem stimmel az autójával. Bahreinben azonban már egy új alvázzal vághatott neki a hétvégének, és a 11. rajtkockából indulva végül csapattársa, Kimi Räikkönen  mögött a harmadik helyen ért célba. A 27 esztendős pilóta persze nem ért egyet az elhangzott kritikával.

„Idén még nem találkoztam vele (Prosstal). Mélyen tisztelem őt azért amit elért, de azt hiszem, hogy sokkal könnyebb úgy beszélni ezekről a dolgokról, ha nem vagy benne”- reagált Grosjean.

"Rájöttünk, hogy mi volt a baj. Nem volt semmi mechanikai sérülés a kocsin, de az igazság az, hogy nem árulhatom el, mi volt a probléma, mert ez bizalmas információ. Egy azonban biztos, szombaton délelőtt azt mondtam a rádióba, hogy ez az az autó, amiről éjjel-nappal álmodtam.”

„Feltettem magamnak a kérdést, hogy én teljesítek másként, vagy a gumik, vagy az autó, de összességében sem az egyik, sem a másik, hanem inkább az egész kombinációja, és éppen ezért nagyon nehéz volt felismerni, hogy mi okozta a problémá.”

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

lotus forma-1 alain prost formula-1 romain grosjean