2013. ápr 26.

F1 Ferrari: Az, hogy a Red Bull jobban tart a Lotustól, mint tőlünk, a lélektani hadviselés része

írta: FormaNet
F1 Ferrari: Az, hogy a Red Bull jobban tart a Lotustól, mint tőlünk, a lélektani hadviselés része

A Ferrari idei szezonja sem a várakozások szerint indult, bár most nem az autó félretervezése, mint inkább nem várt események és apróbb technikai problémák hátráltatták a maranellói gárdát. Alonso fontos pontokat veszített egy összeérést követő rossz döntés, és egy apróbb technikai probléma miatt, míg Massa bahreini versenyét a defektek tették tönkre. Az istálló tesztpilótája, Marc Gene azonban állítja, hogy nyugodt a hangulat a legendás alakulatnál, és a Red Bull tanácsadójának legfőbb riválisukról megfogalmazott véleményét csak a lélektani hadviselés részének tartja.

Alonso a rajtrácson.jpg

Fernando Alonso Kínában győzni tudott, ezzel megmutatta, hogy igenis jó az idei Ferrari F138-as, ám Malajziában egy koccanás miatt idő előtt feladni kényszerült versenyét, míg legutóbb Bahreinben a DRS meghibásodása vitte el reális győzelmi esélyeit.

„Ez az első probléma ezzel a rendszerrel, amit már három éve használunk” – nyilatkozta az olasz istálló a hiba okait feltáró vizsgálatot követően.

Az ilyen problémák azonban komoly kihatással lehetnek az év végi eredményre, hiszen többek között ennek köszönhetően az első négy futamot követően Alonso lemaradása az éllovas Sebastian Vettelhez képest már 30 pont, annak ellenére, hogy az idei autó sokkal versenyképesebb elődjénél.

000 facebook_banner.jpg

Fernando honfitársa, Gene a legutóbbi versenyen történtek ellenére határozottan állítja, nincs kapkodás Maranellóben.

„Annak ellenére, ami a minap történt, nyugodt a hangulat Maranellóban. Ez egy szokatlan probléma, ami még nem fordult elő soha, és ezek után sem fog előfordulni.”

„Azt hiszem idén egészen a végéig harcolni fogunk mindkét bajnokságban. A Red Bull a viszonyítási pont, a Lotus a másik csapat, mely nagyon erős, de mi szintén azok vagyunk, és ne feledkezzünk meg a Mercedesről sem.”

„Az a szép ebben a szezonban, hogy sok csapat harcol a legjobb pozíciókért.”

Arra a kérdésre, mely a Red Bull főtanácsadójának kijelentésével kapcsolatban firtatta Gene véleményét (mely szerint a Lotus nagyobb kihívója lehet a bajnoknak, mint a Ferrrari), a ferraris tesztpilóta határozottan azt válaszolta, hogy Vetteléknek „a Ferraritól is tartaniuk kell."

"Azt hiszem ez csak a lélektani hadviselés része” – hangsúlyozta a 39 éves spanyol tesztpilóta.

 

FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá