2013. máj 03.

F1 Pérez: Európa a Formula-1 otthona, nem veszíthetjük el a történelmi pályákat

írta: FormaNet
F1 Pérez: Európa a Formula-1 otthona, nem veszíthetjük el a történelmi pályákat

A Bahreini Nagydíjat követő háromhetes szünetben minden versenyző kifújhatta magát egy rövid időre, köztük a McLaren új pilótája, Sergio Pérez is, aki a legutóbbi futamon bámulatos menetelést mutatott be, és a pihenő után már alig várja a barcelonai versenyhétvégét. Pérez szerint az első európai helyszínre utazni kicsit olyan, mintha elölről kezdődne a szezon, mindemellett a széria valódi otthona olyan történelmi pályákkal, mint Monaco, Silvestone vagy éppen Monza. A mexikói nagyon reméli, hogy ezek a versenypályák sosem kerülnek ki a naptárból.

sergio pérez.jpg

Miután Bahreinben hatalmas teljesítményt nyújtottál, mit csinálsz most a szünetben?

Sergio Pérez: Az első négy távoli helyszín után természetes, hogy kellett egy kis szünet, hogy mindenki visszatérjen, és Európában megkezdődjön egy új szezon. Mindig izgalmas érzés visszatérni Európába - majdnem olyan, mintha elölről kezdődne az idény -, és persze a háromhetes szünet is jól jön Bahrein és Barcelona között. Pihenhetünk egy kicsit, hiszen az elmúlt 10 hétben rengeteget utaztunk. Nagyon sok időt eltöltünk a repülőtereken, így nagyon örülök, hogy végre magammal is foglalkozhatok egy kicsit. Persze ebben az időszakban is folyamatosan edzek, de közben találkozhatok a barátaimmal és a családommal. Remélhetőleg néhány focimeccset is meg tudok nézni. Aztán visszatérek a csapat technológiai központjába, hogy felkészüljünk a Spanyol Nagydíjra. Mindig van néhány rutin megbeszélés a mérnökökkel, és jó lesz újra találkozni a csapattal, mielőtt elindulunk a versenyhétvégére.

Várod már a szezon európai szakaszát?

SP: Abszolút! Már alig várom, mivel Európa valóban a Formula-1 otthona. Hatalmas történelmük van az olyan pályáknak, mint Monaco, Silverstone, Spa és Monza. Ezek a versenypályák már azóta szerepelnek a versenynaptárban, amióta a Formula-1 1950-ben elindult. Szerintem nagyon jó dolog, hogy még mindig megvannak ezek a pályák, melyek képviselik a sportot és történelmét. Sosem szabad őket elveszítenünk.

Élvezed a versenyzést a Vodafone McLaren Mercedesnél?

SP: Jó volt megismerni az egész csapatot – amit eddig megtapasztaltam, az több, mint amire előzőleg számítottam. Mindenki nagyon jól bánt velem, és úgy érzem, sikerült beilleszkednem. Keményen indult számunkra a szezon, de az egész csapat összefogott annak érdekében, hogy újra a mezőny elején legyünk, és remélem már befordultunk a célegyenesbe. Csodálatos dolog egy olyan helyen dolgozni, mint a McLaren Technológiai Center. Mindig lenyűgöz amit látok, mintha egy sugárúton sétálnék, és közben láthatom a történelmi autókat, melyek emlékeztetnek arra, hogy mit jelent a McLaren versenyzőjének lenni. Hatalmas megtiszteltetés olyan legendák nyomdokaiba lépni, mint Emerson Fittipaldi, Ayrton Senna és Alain Prost. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a csapat hűséges rajongóinak, akik minden versenyen óriási támogatást nyújtanak számunkra. Valóban nagyon motiválnak, hogy minden egyes alkalommal amikor beszállok az autóba, a lehető legjobb munkát végezzem.

000 facebook_banner.jpg

És végül .... honnan a Checo becenév?

SP: Nem olyan bonyolult, és nem is olyan érdekes. Mexikóban, ahonnan származom, ott minden Sergio beceneve automatikusan Checo lesz. Sajnálom, de semmilyen történet nincs mögötte. 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

barcelona forma-1 mclaren formula-1 sergio perez