2013. máj 08.

F1 Lauda határozottan cáfolja, hogy a Mercedes kivetette Vettelre a hálóját

írta: FormaNet
F1 Lauda határozottan cáfolja, hogy a Mercedes kivetette Vettelre a hálóját

Az elmúlt napokban a Red Bull főtanácsadója, Helmut Marko finom utalás tett arra, hogy talán a Mercedes látószögébe is bekerülhetett a regnáló világbajnok, Sebastian Vettel, és ez a kijelentés elég volt néhány oldalnak ahhoz, hogy azonnal az Ezüst Nyilaknál vizionálja a német pilótát. Az istálló társtulajdonos-elnöke, a háromszoros világbajnok Niki Lauda azonban határozottan tagadta, hogy kivetették volna hálójukat a 25 éves pilótára.

Lauda_Vettel.jpg

Helmut Markó vasárnap kijelentette a Mercedes kapcsán: „Feltétlenül meg kellene próbálniuk megszerezni Vettelt”

Ez a kijelentés olyan lavinát indított el, melyből egyesek azonnal komoly pilótakeringőt kreáltak, voltak olyanok is, akik már Vettel helyére Kimi Räikkönen érkezését is tudni vélték.

Lauda a német Bild am Sonntagban igyekezett lecsillapítani a kedélyeket.

„Azt folytatom amit Haug (Norbert Haug a csapat korábbi motorsport igazgatója) elkezdett.”

Az osztrák Osterreich lapnak is megerősítette a 64 éves világbajnok, hogy szó nincs semmiféle, Vettelnek tett komoly ajánlatról.

„Felejtsék ezt el. Nem próbáltuk meg rábírni, hiszen ő a Red Bull-lal mindörökre leszerződött.”

Lauda elmondta, hogy az istálló rendkívül elégedett a jelenlegi pilótafelállással, mind a negyedik szezonját a csapatnál töltő Nico Rosberggel, mint a tavaly év végén a McLarentől átigazolt Lewis Hamiltonnal.

000 facebook_banner.jpg

„Hamilton és Rosberg a legjobb pilótapáros” – hangsúlyozta már korábban is megfogalmazott véleményét Lauda.

„Pozitív az, ahogy mindketten nyomják előre egymást, és a versenyzőváltás komoly motivációt adott az egész csapatnak.”

Lauda megerősítette azt a hírt, mely szerint a korábban a BMW-nél, majd a Renault-nál versenyző, egy rali balesetben súlyosan megsérült lengyel Robert Kubica, pilótaként segíti a csapat kifinomult szimulátorában az istálló munkáját.

„Rengeteg tapasztalatot hozott. A jelenlegi tesztkorlátozások miatt a szimulátor rendkívül fontossá vált” - nyilatkozta Niki Lauda.

A csapat idén nagyon kezdte a szezont, és Lewis Hamilton érkezésével sokan már előre megjósolták a legendás márka felemelkedését. A sikerekkel együtt az autó színezésében egyre nagyobb teret kap az ezüst szín, és ez a hétvégén Barcelonában is látható lesz. A kezdeti sötétszürke- ezüst kombináció egyre inkább az ezüst felé tolódik. 

"Szeretnénk, hogy az autó minél inkább hasonlítson az Ezüst Nyílra" - mondta a megváltoztatott festésről Lauda. 

 

FormaNet

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes forma1 red bull niki lauda motorsport sebastian vettel formula-1