2013. máj 10.

F1 Massa bevallotta, a Red Bull mellett ő is kampányolt a Pirellinél a változtatásokért

írta: FormaNet
F1 Massa bevallotta, a Red Bull mellett ő is kampányolt a Pirellinél a változtatásokért

A Pirelli a Spanyol Nagydíjtól már egy megváltoztatott összetételű, keményebb keverékű kemény abroncsot szállít az istállóknak, a folyamatos kritikáknak eleget téve. Sokak szerint a Red bull volt a legfőbb hangadó abban, hogy az olasz gyártótól kierőszakolja a változtatást, ám Barcelonában Felipe Massa is elismerte, hogy ó is a hangadók között volt.

Massa is kampányolt a pirelli ellen.jpg

A barcelonai versenyhétvégén az istállók már egy tartósabb, a tavalyihoz hasonlatos, keménykeverékű abronccsal szerelhetik fel autóikat, azt követően, hogy a kritikákra reagálva az olasz gumigyártó megváltoztatta azok összetételét.

A Red Bull, és a Mercedes az Ausztrál Nagydíj óta sürgeti a változtatást, ám kiderült, a Ferrari brazil pilótája, Felipe Massa is komoly kritikákkal illette az olasz gyártót az idei gumikkal kapcsolatban.

„Hogy őszinte legyek, én is panaszkodtam azzal kapcsolatban, hogy a Pirellinek mit kellene csinálnia a keményebb keverékekkel” – ismerte el a Ferrari brazilja Barcelonában csütörtökön.

„Ezt megtették, és jó döntés volt.”

Sokan úgy gondolják, hogy a változtatások legnagyobb haszonélvezője a Red Bull lesz, ám Massa szerint erre legkorábban a pénteki szabadedzéseket követően kaphatunk csak választ.

000 facebook_banner.jpg

„Hogy kinek lesz jobb, és kinek rosszabb, nem tudhatjuk, meg kell várni a holnapot” – vélekedett Felipe csütörtökön.

„Az (előző) a kemény keverék nem volt olyan, mint egy kemény keverék. A különbség nem volt olyan, mint a kemény keveréktől várható, a kopása akár még rosszabb is volt, mint a közepesé” – vélekedett a Ferraris.

Az első barcelonai szabadedzésen nem kaptak a csapatok választ a nagy kérdésre, hiszen az edzés jelentős részében köztes esőgumikkal köröztek a nedves pályán a pilóták, és csak az utolsó percekre kerültek fel a slick abroncsok, melyek egyelőre a Ferrari fölényét eredményezték.

FormaNet

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari pirelli forma1 motorsport felipe massa formula-1