2013. máj 16.

F1 A Mercedesnél úgy gondolják, Kubica visszatérését segítheti a szimulátoros munka

írta: FormaNet
F1 A Mercedesnél úgy gondolják, Kubica visszatérését segítheti a szimulátoros munka

A tehetséges lengyel pilóta, Robert Kubica Formula-1-es karrierje továbbra is bizonytalan, ám a rali mellett a Mercedes szimulátorában eltöltött munkája jelentős segítség az istálló számára, és természetesen a kölcsönösség jegyében az istálló is igyekszik hathatós segítséget nyújtani Kubicának a jövőbeli visszatéréséhez.

Robert Kubica.jpg

Kubica az elmúlt hetekben többször is járt az Ezüst Nyilak főhadiszállásán, Brackley-ben, ahol szimulátoros teszteken vett részt, ezzel segítve a W04 fejlesztését. Az alakulat résztulajdonos-motorsport igazgatója, a Williamstől átigazolt Toto Wollf hangsúlyozta, hogy jelenleg nincsenek hosszú távú elképzelések, tervek a lengyel pilótával, ám a Kubica által elvégzett munka a kölcsönösség jegyében mindkét fél számára nagy előnyöket jelent.

Kubica komoly versenyzői tapasztalatával hozzájárulhat a későbbi fejlesztések sikeréhez, míg az istálló ezzel a lehetőséggel Robert későbbi F1-es visszatérését segíti elő, ám az jelenleg még nincs napirenden.

„Robert a ralira koncentrál, az most a legfontosabb feladata” - nyilatkozta Wolff az Autosportnak.

„De azt mindenki tudja, hogy nagyon tehetséges és tapasztalt. Amit mi most próbálunk az az,  hogy időt biztosítunk számára a szimulátorban, és az ott eltöltött idő, mindkét fél számára nyereség. Ő így ismét visszaszokhat az F1-es autó vezetéséhez, mi pedig részesülünk a szakértelméből. Ez segíti a csapatot, és segítség számára is.”

000 facebook_banner.jpg

Robert Kubica 2011. februári súlyos ralibalesete előtt 76 nagydíjon vett részt a BMW majd a Renault színeiben, és bár eddigi F1-es statisztikájában csupán egy futamgyőzelem szerepel (2008 Kanada), ettől függetlenül sokan a száguldó cirkusz egyik nagy tehetségének tartották. Sérülése utáni felépülése meglehetősen elhúzódik, ám tavaly már indult (és sikereket ért el) rali futamokon, és bár jelenleg maga is úgy véli, hogy nincs még kész az F1-re, de nem tett le a visszatérésről.

Első munkája a Mercedesnél egy DTM autó tesztelése volt idén év elején, de végül a rali mellett döntött. Mindeközben sohasem tagadta, hogy a cél továbbra is a királykategória.  A lengyel pilóta következő megmérettetése a Rali Európa Bajnokságban ezen a hétvégén a korzikai verseny lesz.

FormaNet, Varga Viktória  

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes forma-1 robert kubica motorsport autosport formula-1 f1 szimulátor