2013. máj 28.

F1 Hogyan száguldott Kimi Räikkönen egy rekord felé Monacóban - videóval

írta: FormaNet
F1 Hogyan száguldott Kimi Räikkönen egy rekord felé Monacóban - videóval

A 2013-as Monacói Nagydíj ismét a pilóták körözgetéséről maradt volna emlékezetes, ám a néhány baleset és talán vakmerőnek mondható Pérez akció felborzolta kissé az állóvizet. Minden bizonnyal Kimi Räikkönen jól meg lett volna Sergio Pérez agresszivitása nélkül is az ötödik helyen, ám a mexikói előzési kísérlete miatt a finn klasszis defektet kapott, így fontos pontokat veszítve a bokszutcába kényszerült. Ezt követően úgy tűnt, egy 22 futam óta tartó sorozat szakad meg, már ami Kimi folyamatos pontszerzését illeti, ám végül az utolsó pillanatban a finn pilótának sikerült az egy pontot jelentő tizedik helyre behoznia a Lotust.

Räikkönen Perez Monacóban.jpg

Kimi Räikkönen a kényszerű bokszkiállást követően a 70. körben a középmezőny végére tudott csak visszaállni, így szinte bizonyosnak tűnt, hogy pontok nélkül távozik a hercegségből. Ez nem csupán a világbajnoki pontverseny szempontjából lett volna komoly hátrány, de abban a tekintetben is, hogy egy olyan rekord beállításának lehetősége úszott volna el, melyet Michael Schumacher tart, aki  a 2001-es Magyar Nagydíjtól egészen a 2003-as Maláj Nagydíjig sorozatban 24-szer ért célba pontszerző helyen.

Räikkönen a pályára való visszatérést követően hatalmas száguldásba kezdett, és folyamatos előzésekkel öt kör alatt a 11. helyre küzdötte fel magát. Az utolsó kör előtt csupán Nico Hülkenberg volt, aki a pontszerzéstől elválasztotta a finn világbajnokot. A közvetítés során a rendező elsősorban a mezőny elejével foglalkozott, így csak a befutót követően értesülhettek a nézők arról, hogy Räikkönen végül tizedikként ért célba. Az utóbbi években nem egyszer volt már rá példa, hogy a végelszámolásnál mennyire fontos lehet az az egy pontocska, mindemellett zsinórban 23. pontszerzésével Kimit mindössze egyetlen sikeres futam választja el attól, hogy beérje Michael Schumacher tíz évvel ezelőtt beállított rekordját.

Kimi Räikkönen utolsó előzése a 2013-as Monacói Nagydíjon:

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

forma1 motorsport autosport kimi raikkönen formula-1 Nico Hülkenberg monacói nagydíj 2013