2013. jún 04.

F1 Ross Brawn szerint Hamiltonnak még egy kis időre van szüksége

írta: FormaNet
F1 Ross Brawn szerint Hamiltonnak még egy kis időre van szüksége

A Mercedes idei szezonkezdése jelentősen jobban alakult már eddig is, mint a tavalyi, mert amíg tavaly az első hat versenyen az Ezüst Nyilak mindössze 61 pontot szereztek, addig idén a Monacói Nagydíj után már 109 pont áll az istálló neve mellett. A csapatnál idén debütáló Lewis Hamilton igen egyenletes teljesítményt mutatott az eddigi versenyeken, de még távol áll attól, hogy futamról-futamra élen harcoljon. A csapatfőnök, Ross Brawn szerint azonban Lewis részéről nem szükséges jelentős változás, csupán egy kis időre van szüksége a 2008-as világbajnoknak ahhoz, hogy komoly kihívója legyen az éllovasoknak.

hamilton - sepang.jpg

Hamilton idei teljesítménye mindenképpen figyelemre méltó annak tükrében, hogy tavaly az istálló még a Rosbeg-Schumacher párossal szinte egész évben szenvedett, sőt az utolsó hat futamból mindössze a szezonzáró Brazil Nagydíjon sikerült pontot szerezniük, a búcsúzó német legenda hetedik helyének köszönhetően.

Érdekesen alakul csapattársak, Rosberg, és Lewis közötti háziverseny, hiszen annak ellenére, hogy Hamilton idén csak egy pole pozíciót szerzett, míg Rosberg zsinórban három alkalommal indult az élről, illetve a brit pilóta idén még nem szerzett futamgyőzelmet, miközben német márkatársa Monacóban győzni tudott, ennek ellenére a bajnoki pontversenyben Hamilton 15 ponttal van csapattársa előtt.

Relax napszemüveg

Lewis a Monacói Nagydíjat követően elmondta, hogy Rosberg győzelme további plusz nyomást helyez rá, ám a csapatfőnök szerint csupán egy kis időre van szüksége, hogy teljesen beilleszkedjen új csapatába.

„Azt gondolom, ezek egészen apró dolgok, és őszintén megmondom, csupán egy kis idő kell még” – vélekedett Ross Brawn, amikor arról kérdezték, hogy a Mercedes hogyan tudja segíteni a brit versenyzőt.

„Csak azt kell kidolgozni, hogyan kommunikáljon a pilóta, hogyan tudja megértetni, hogy mit szeretne elérni, hogyan állítsák be az autót, hogy az megfeleljen az igényeinek.”

„Változtathat Nico szempontjai szerint is, ha éppen az lesz, amit keres. Nico a csapattal van már négy vagy öt éve, így ő pontosan tudja, hogy milyen gombot kell megnyomni.”

„Lewis fejlődéséhez meg kell értenie, kihez kell fordulnia, ha meg akar beszélni valamit, vagy ha meg akar vitatni valamit az autóval kapcsolatosan. Egy nagyon jó csapat vagyunk, nagyon tapasztalt emberekkel, akik Lewisszal dolgoznak. Csak egy kis időre van még szüksége.”

000 facebook_banner.jpg

Brawn szerint Hamilton véleménye a Monacói Nagydíj kapcsán, mégpedig, hogy még "nem elég jó", sokat segít mind a pilóta, mind pedig a csapat további fejlődésében.

„Azt akarjuk, hogy a pilóták annyira közel legyenek, amennyire csak lehetséges, és azt akarjuk, hogy nyomják egymást. Nem szeretném látni – és Toto (Wolff) sem szeretne látni – olyan pilótát, aki azt mondja,hogy elégedett a második hellyel. Ez nem lenne jó.”

„Azt akarjuk mindkét pilótánktól, hogy amikor nincsenek elől, akkor tudjanak fejlődni, hogy tudják, milyen módon tudnak még többet kihozni a csomagból, még többet az autóból, még többet saját magukból, és még többet az egész csapatból” – nyilatkozta a Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes forma1 lewis hamilton motorsport autosport ross brawn formula-1