2013. jún 28.

F1 Räikkönen elismerte, nehéz döntés előtt áll

írta: FormaNet
F1 Räikkönen elismerte, nehéz döntés előtt áll

Kimi Räikkönen elismerte, hogy a Red Bull versenyzői ülése is a lehetőségei között szerepel 2014-re, és azt sem tagadta, hogy nem lesz könnyű döntenie a folytatást illetően. Ugyanakkor a finn hozzátette, nyilván nem ez az első alkalom, hogy meghozott egy ehhez hasonló fontos döntést, így most is elboldogul majd.

kimi raikkonen.JPG

 

Mark Webber csütörtöki bejelentése egyben azt is jelentette, hogy a Lotus finn versenyzőjét megrohamozták kérdésekkel az újságírók. A középpontban természetesen az év végén lejáró szerződése volt, ezzel együtt egy esetleges red bullos kaland Sebastian Vettel csapattársaként. Räikkönen egyértelművé tette, hogy még nincs konkrét elképzelése, de amint dönt, be fogja jelenteni, mert kissé már unja a folyamatos kíváncsiskodást.

„Még továbbra sem tudom a választ arra, hogy mi lesz jövőre. Az utolsó két verseny óta ez nem változott. Nyilván az emberek most többet beszélnek az esélyekről, de számomra nem igazán változott, hogy mit fogok csinálni a következő évben, vagy hogyan döntök. Még mindig minden nyitva áll. Természetesen beszélnem kell bizonyos emberekkel, de ez nem azt jelenti, hogy bármit is titkolnék. Nincs még szerződésem (jövőre), de ez normális a Formula-1-ben. De ha lesz, inkább elmondom, mintsem folyamatosan megállítsanak, és erről kérdezgessenek” – jelentette ki a tőle nem szokatlan, kissé csípős stílusban a 2007-es bajnok, és persze nem tagadta, hogy a legutóbbi három szezon világbajnok csapata is egy opció számára a Lotus mellett.

Arctica sportnapszemüveg

„Az is egy lehetőség. Nyilván nem titok, hogy nincs szerződésem a következő évre, és azt mondanám, vagy ők, vagy pedig a Lotus jöhet számításba, mint lehetőség.”

Räikkönen azt is elismerte, hogy igen nehéz döntés előtt áll, hiszen jelenleg egy nyugodt környezetben van, és nem mellesleg az autója is versenyképes.

„Úgy vélem, a döntés nem lesz könnyű. Sosem könnyű, és nem ez az első alkalom, hogy más lehetőség is az asztalra került. Aztán hozol egy döntést, amit pillanatnyilag a leghelyesebbnek gondolsz, de sosem lehet előre tudni, hogy ez a jó vagy a rossz döntés. De ezt el kell fogadni. A döntést csak saját magad hozhatod meg.”

„A Lotus nélkül nyilván nem jöttem volna vissza a Formula-1-be. Természetesen vannak dolgok, amiken javítani kell, de eddig nagyszerű időket töltöttem együtt a csapattal, így bármilyen döntést hozok, nagyon nehéz lesz.”

És, hogy mit szólna Vettelhez, mint csapattárshoz?

„Számomra senki ellen nem okoz problémát versenyezni. Még sosem voltam olyan helyzetben, hogy megválaszthatom kit akarok csapattársnak, és ez most sem fog megváltozni. De ha megtörténik (a Kimi-Vettel páros), akkor valószínűleg könnyebb lesz vele, mint néhány más pilótával.”

000 facebook_banner.jpg

Mindeközben pénteken Christian Horner Silverstone-ban elárulta, hogy nagy valószínűséggel augusztusban fog kiderülni, ki lesz Vettel csapattársa, de első körben három versenyző van a csapat radarján. Az első kettő nyilvánvalóan a Toro Rossóban ülő Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne, de a szakember szavaiból az derül ki, hogy tőlük még várnak egy-egy villanásra, vagy legalábbis alaposan meg kell vizsgálni teljesítményüket, hiszen egy világbajnok alakulatról van szó. A harmadik opcióként egyértelműen Kimi Räikkönent jelölte meg Horner. 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

lotus forma-1 kimi raikkonen red bull formula-1