2013. júl 09.

F1 Hamilton nem tartja igazságosnak, hogy nem tesztelhetnek Silverstone-ban

írta: FormaNet
F1 Hamilton nem tartja igazságosnak, hogy nem tesztelhetnek Silverstone-ban

Lewis Hamilton úgy gondolja, nem igazságos, hogy csapata nem egyelő feltételekkel vág majd neki a soron következő megmérettetésnek, miután a jövő heti silverstone-i teszten már minden rivális megismerkedik majd az új gumikkal, míg a Mercedes vakon vág neki a Magyar Nagydíj hétvégéjének.

lewis hamilton.JPG

A Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff a minap nem tagadta, hogy a barcelonai, szabálytalannak minősített Pirelli teszt miatt kapott eltiltás ellenére mégis szeretnének ott lenni a jövő heti háromnapos silverstone-i teszten, és ezt biztonsági okokra hivatkozva szeretné elérni a Nemzetközi Automobil Szövetségnél. Bár a csapatvezető, Ross Brawn kevés esélyt látott erre, maximum, ha plusz egy nappal kitoldják a gyakorlást. Ez azonban nem valósult meg, ugyanis az FIA a mai napon konkretizálta, hogy a Pirelli új abroncsainak tesztelésével kibővített fiatal pilóták tesztje július 17-19-ig tart.

Így minden bizonnyal a Mercedes végül nem vehet részt a Magyar Nagydíj előtti körözgetésen, és ez egyben azt is jelenti, hogy a Pirelli új abroncsait sem tudják kipróbálni, azaz a Hungaroringen a riválisokkal szemben némi hátrányban indulnak neki a hétvégének, ami Lewis Hamilton szerint nem túl igazságos.

„Nem tudom, hogy az emberek mennyire tudják, hogy milyen negatívan érint minket az, hogy nem lehetünk ott a teszten. Úgy megyünk majd Magyarországra, hogy mások már különböző hasmagasságokkal teszteltek különböző guminyomáson, és a kocsijuk készen áll a hosszú etapokra”- idézi a brit bajnokot az Autosport.

„Nekünk ezek az információk még hiányozni fognak, így vakon vágunk bele. Nem kellene ebben a helyzetben lennünk, de ilyen az élet.”

"Úgy gondolom, hogy a sportban mindenkinek egyenlő feltételeket kellene kapnia, és nem lenne szabad így elutazni egy versenyre, de ez van.”

Arctica sportnapszemüveg

Az FIA egyébként a mai napon nem csak a silverstone-i gyakorlás napjainak számát konkretizálta, hanem egyértelművé tette, hogy a jelenlegi versenyzők csakis kizárólag gumitesztet hajthatnak végre, és ezalatt az idő alatt semmilyen alkatrészt nem lehet cserélni, illetve nem lehet a beállításokon módosítani, csak a gumikkal kapcsolatos igazításokat lehet elvégezni az autón. Az előírás betartását egy ellenőr is felügyeli majd minden alakulatnál. Ennek tükrében Hamilton és csapata kicsit megnyugodhat.

000 facebook_banner.jpg

Ross Brawn csapatfőnök egyébként azt is elárulta, hogy a Mercedes hétvégi visszaesésének okai a meleg időjárási viszonyokban illetve a hátsó abroncsok felcserélésének betiltásában keresendőek. Amíg Monaco egy speciális helyszín volt, addig a következő két versenyhétvégén, Silverstone-ban és Montreálban hűvös időben meneteltek az Ezüstnyilak. Ezúttal viszont versenytempóban ismét alulmaradtak a legnagyobb riválisokkal szemben. 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

teszt mercedes forma-1 lewis hamilton silverstone formula-1