2013. júl 16.

F1 A Marussia Ferrari motorokkal kezdi meg az új turbókorszakot

írta: FormaNet
F1 A Marussia Ferrari motorokkal kezdi meg az új turbókorszakot

A Marussia F1 Team hivatalosan is bejelentette, hogy jövőre a Ferrari turbómotorjaival sorakozik fel a rajtrácsra. A csapat hosszú távú partnerséget remél, és az új turbómotorok mellett a sebességváltók és az energia-visszanyerő rendszer is a csomag része lesz. Az új partnerség mellett a Marussia az is bejelentette, hogy technikai tanácsadója, Pat Symonds azonnali hatállyal elhagyja a csapatot. A szakember a Williamshez igazol technikai vezetőként. 

Max-Chilton-marussia.jpg

 

A Marussia versenyautóit jelenleg Cosworth motorok hajtják, ám a cég a szezon végén kivonul a szériából, és a privát csapatok az új, 1.6 literes, V6-os turbókat a Ferraritól, a Mercedestől vagy Renault-tól szerezhetik be. Az olasz márka jövőre elveszíti a Toro Rossót, mely a „nagytestvér” példáját követve Renault motorokkal folytatja F1-es szereplését, helyette azonban már biztos, hogy új ügyfélként érkezik a Marussia F1 Team.

A Marrussia F1 vezérigazgatója, Andy Webb hosszútávú együttműködésről beszélt: „Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy ez mennyire fontos lépés a csapat fejlődésében. Nem csak azok miatt az előnyök miatt, amiket a Formula-1 történelmének legsikeresebb gyártójának partnereként élvezhetünk, hanem mert további megerősítést ad elkötelezettségünkről, és hosszútávú ambícióinkról. Alig várjuk már a Scuderia Ferrarival való együttműködést ebben az izgalmas, új Formula-1-es korszakban. Ezzel együtt szeretnék köszönetet mondani a Cosworth-nak, akivel 2010-es debütálásunk óta partnerek vagyunk. Fontos időszakot töltöttünk el együtt, és a Cosworth szerves része volt a fejlődésünknek. A szezon második részében továbbra is együtt dolgozunk majd azon, hogy közösen elérjük céljainkat, mielőtt elhagyják a szériát.”

000 facebook_banner.jpg

Az új megállapodás mellett a kiscsapat a McLarennel nem bontja fel partneri együttműködését, a kettő együtt azonban nem üti egymást, hiszen a wokingiak az aerodinamika területén nyújtanak segítséget többek között a szélcsatorna és a szimulátor használatával. 

A Ferrarival kötött együttműködést megerősítése után szinte azonnal jött egy kevésbé jó hír a Marussia háza tájáról, mégpedig, hogy a 2011 óta technikai tanácsadóként tevékenykedő Pat Symonds azonnali hatállyal elhagyja a csapatot.

Pat Symonds: Nagyon élveztem a Marussia F1 Teammel eltöltött időszakot az elmúlt két és fél szezonban. Ez idő alatt a csapat mérhetetlenül sokat dolgozott, és most már helyére kerültek a megfelelő emberek és a megfelelő erőforrások ahhoz, hogy remek dolgokat érjenek el a jövőben. Szeretnék nagyon sok sikert kívánni a csapatnak, amit már igazán megérdemelnek.

A szakember mint kiderült, a Williams technikai vezetője lesz, és augusztus közepén munkába is áll, a szintén azonnali hatállyal távozó technikai igazgató, Mike Coughlan helyén. 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Arctica sportnapszemüveg

Szólj hozzá

ferrari forma-1 marussia formula-1