2013. júl 17.

F1 Kik tesztelnek ma Silverstone-ban?

írta: FormaNet
F1 Kik tesztelnek ma Silverstone-ban?

A mai nappal Silverstone-ban kezdetét veszi a háromnapos fiatal pilóták tesztje, ami az FIA külön engedélyével kissé módosult az eddig megszokottakhoz képest. A csapatok állandó versenyzői is szerepet vállalhatnak, de csakis kizárólag a Pirelli új abroncsait tesztelhetik. A módosított programot nagyon változatosan osztották fel az istállók, és a McLaren kivételével mindenki él annak lehetőségével, hogy legalább egyik jelenlegi pilótáját is munkára fogja. A mezőny 11 alakulatából mindössze a Mercedes hiányzik, a spanyolországi privát gumitesztért kapott büntetése miatt.

silverstone_1.JPG

 

A Red Bull Racing mindhárom napot ketté osztja, ezen belül a délelőttök a fiataloké, míg délutánonként a Pirelli abroncsai kerülnek be a programba. Az első tesztnapon Antonio Felix da Costa, és a Toro Rosso ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo vezetheti az RB8-ast. A 21 éves Felix da Costa idén a Formula Renault 3.5 sorozatban szerepel. 

Frissítés: Később az eredeti tervben változás történt - Mark Webber nem vesz részt a teszten, így a mai napon Da Costa vezet, Daniel Ricciardo pedig csütörtökön bizonyíthat. 

A Ferrari utánpótlás programjának 26 esztendős olasz pilótáját, Davide Rigont veti be mindhárom napon, és jelenlegi versenyzői közül Felipe Massa vesz majd részt az abroncsok tesztelésében, de csak péntek délután. 

Jenson Buttont és Sergio Pérezt szabadságolta a McLaren, helyettük Kevin Magnussen és a tesztpilóták, Oliver Turvey valamint Garry Paffet tesztelnek. A mai napon a 20 esztendős dán Magnussen a soros, aki jelenleg a Formula Renault 3.5-ben versenyez. 

A Lotus a zárónapra tette a Pirelli tesztet Kimi Räikkönennel, az első napon pedig a négyszeres világbajnok, Alain Prost fia, Nicolas Prost bizonyíthat.

Frissítés: A Red Bull után a Lotus is változtatott e heti programján, és Räikkönen mégsem tesztel. A csapat vezető versenymérnöke, Alan Permane azzal indokolta a változást, hogy a jelenlegi versenyzők lehetőségei t az FIA nagyon bekorlátozta, így sokkal hasznosabb, ha inkább a fejlesztések tesztelésére koncentrálnak. 

A Saubernél a csapat tesztpilótája, a GP2-ben versenyző Robin Frijns kapta meg a szerdai napot és a csütörtök délelőttöt. Az állandó versenyzők közül Nico Hülkenberg csütörtök délután teszteli az új abroncsokat. 

A Force Indiánál a két állandó versenyző, Adrian Sutil és Paul di Resta mellett a GP2 mezőnyét erősítő James Callado vezethet, rögtön a nyitónapon. 

Női pilótát is felsorakoztat a Williams F1 Team, mégpedig pénteken, Susie Wolff személyében, a nyitónapot azonban a DTM-ben bizonyító, 22 esztendős Daniel Juncadella kapta meg. Állandó versenyzőként Pastor Maldonado csatlakozik majd alakulatához a holnapi nap folyamán.

A Toro Rosso mindkét jelenlegi pilótáját felsorakoztatja a második és harmadik tesztnapon, de előtte - a mai napon - a szintén a GP2-ben versenyző venezuelai Johnny Cecotto Jr. kapja meg az autót.

Arctica sportnapszemüveg

A Caterhamnél szerdán a csapat tesztpilótája, Alexander Rossi hajthat pályára, az állandó versenyzők, Giedo van der Garde és Charles Pic pedig majd pénteken osztoznak a munkán.

Jules Bianchi és Max Chilton mellett a Marussia a GP3 éllovasának, Tio Ellinasnak, illetve tartalékpilótájának, Rodolfo Gonzaleznek adott lehetőséget. Az első tesztnapon Ellinas és Chilton osztozik. 

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

teszt forma-1 silverstone formula-1