2013. aug 06.

F1 Button szerint a gyengélkedésnek is vannak előnyei

írta: FormaNet
F1 Button szerint a gyengélkedésnek is vannak előnyei

Jenson Button eddigi leggyengébb mclarenes szezonját kénytelen elviselni, amit saját bevallása szerint is igen nehéz fejben feldolgozni. Ennek ellenére úgy véli, a nehéz helyzet sokkal jobban összekovácsolta a csapatot.

jenson button_2.JPG

Jenson Button 39 ponttal jelenleg egy szerény kilencedik helyet bérel a bajnoki tabellán, és idei legjobb eredménye egy - a Kínai Nagydíjon elért - ötödik helyezés. A brit erre az évre már régen letett a bajnoki trófeáról, sőt úgy tűnik, jelenleg még egy dobogós helyezés is óriási kihívás a McLaren számára. Nyilván Button új csapattársa, Sergio Pérez sem arra számított még a tél folyamán, hogy 10 nagydíj után kevesebb pontja lesz, mint tavaly ilyenkor a Saubernél. A mexikói 2012-ben az első 10 nagydíjon összesen 42 pontot gyűjtött, míg ez az „egyenleg” most mindössze 18.

A mezőny legtapasztaltabb pilótája beismeri, hogy egy olyan csapat versenyzőjeként, mint a McLaren, nagyon nehéz mentálisan feldolgozni, hogy a középmezőnyben kell autózni, ugyanakkor a problémás helyzet pozitív oldalát is látja. A 33 esztendős brit szerint a csapat most egységesebb, és biztos benne, hogy ilyen összefogással hamarosan kilábalnak a gödörből.

„Úgy gondolom, hogy mindkettőnk számára nehéz időszak ez, hiszen a McLaren arról híres, hogy minden versenyen az élen, a győzelemért, vagy legalábbis a dobogós helyekért harcol. Szóval, ha ezt nem tudod megtenni, az mentálisan nagyon nehéz” – ismerte el Button.

„Azt hiszem a szezon eleje nagyon kemény volt számunkra  - ahogy az egész csapat számára is -, de valóban úgy gondolom, hogy csapatként összekovácsolódtunk, és fejlődtünk is az elmúlt időszakban.”

„Volt már néhány rossz szezonom, így tudom, hogy milyen nehéz lehet ez a McLarennek, ahol ez egy olyan dolog, ami nem sűrűn fordul elő. Azt hiszem, csapatként tényleg segített nekünk ez az időszak abban, hogy minden egyes részletet összehangoljunk. Az autó minden egyes részéből megpróbálsz még plusz századmásodperceket kihozni, mert rá vagy kényszerülve, hiszen ezen múlhat, hogy bejutsz-e a Q3-ba. Szóval úgy hiszem, a jövőre nézve ez tényleg segített minket, és ha majd lesz egy versenyképes autónk, arra készen fogunk állni” – tekintett optimistán a jövőbe Button.

000 facebook_banner.jpg

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Arctica sportnapszemüveg

Szólj hozzá

forma-1 mclaren jenson button formula-1 F